Milan Pavkov u akciji (©MN Press)
Milan Pavkov u akciji (©MN Press)

Stankovićev pomoćnik uveren: Igraće Crvena zvezda na proleće u Evropi

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.11.21. | 00:01

Nebojša Milošević optimista bez obzira na od Midtjilana

Četvrto kolo Lige Evrope donelo je prvi poraz Crvene zvezde. Posle pobeda nad Bragom (2:1) i Ludogorecom (1:1), pa remija sa Midtjilandom (1:1), danski predstavnik uspeo je da odnese tri boda iz Beograda (1:0).

U velikom problemu našli su se crveno-beli zbog isključenja Miloša Degeneka već u 12. minutu, a presudio je autogol Gelora Kange u 56, kada ga je lopta pogodila i promenila pravac posle šuta iz slobodnjaka.

Izabrane vesti

Ovim porazom, a pobedom Brage nad Ludogorecom 4:2, došlo je do smene na vrhu tabele, pa sada portugalski predstavnik ima dva boda više od Crvene zvezde, koju će ugostiti u poslednjem kolu. Pre toga će crveno-beli biti domaćin Ludogorecu koji je na začelju s jednim bodom, dok Midtjiland dočekuje Bragu i pokušaće da se pobedom umeša u trku za jednim od prva dva mesta.

Podsećamo, prva pozicija donosi osminu finala Lige Evrope, druga plej-of nokaut faze sa trećeplasiranim iz Lige šampiona, a treća selidbu u Ligu konferencije.

Po završetku meča na stadionu Rajko Mitić izjavu za TV Arena Sport dao je pomoćnik Dejana Stankovića, Nebojša Milošević i osvrnuo se na plasman.

"Mislim da su igrači uradili sve što su mogli. Jako je teško sa desetoricom igrati više od 80 minuta protiv jako brze ekipe. Do poslednjeg minuta smo pokušavali da napravimo rezultat, stvorili smo nekoliko šansi, rizikovali, ali na kraju nismo uspeli da damo gol. Imamo još dve utakmice i dovoljan broj bodova da ostvarimo željeni cilj. Imamo apsolutno realne šanse, držimo stvari u našim rukama da na proleće igramo u Evropi i biće tako", uveren je Milošević.

Nešto opširniji bio je član stručnog štaba crveno-belih na konferenciji za medije.

"Već u petom minutu smo dobili prvi žuti karton, već u desetom minutu ostajemo sa igračem manje, protiv ekipe koja ima taj brzinski kvalitet. Sve je krenulo u pogrešnom pravcu i sve što je pripremano pre utakmice palo je u vodu. Mislim da su igrači do poslednjeg sekunda učnili sve da izjednačimo. Prvo Pankov, a na kraju i Dragović, kada je lopta prošla neposredno pored stative. Nažalost, nismo uspeli da izjednačimo. Igrači su dali sve od sebe da pozitivno rešimo meč... Imamo sedam bodova, šest je u opticaju do kraja. Uveren sam da ćemo izboriti naš cilj i izboriti proleće u Evropi".

Osvrnuo se Milošević na isključenje Degenka.

"On je profesionalac, te stvari se dese, ali onda uslede lančane reakcije. Pripremali smo se detaljno, mnoge situacije sa iskustvom iz prvog meča. Nedopustivo je da se tako nešto desi na ovom nivou, ali desilo se“.

Govorio je i o kriterijumu suđenja.

"Taj prvi karton je uticao na kriterijum. Voda koje je bilo na sredini, povećava rizik. Svi ofanzivni igrači su dobili žute kartone, pored crvenog, pokušali smo da neutrališemo probleme. I gol kakav smo primili, iz odbitka... Nažalost, puno toga večeras nije išlo u našu korist. I pored svega toga, svi igrači su dali sve od sebe“, zaključio je Milošević.


tagovi

FK Crvena zvezdaNebojša MiloševićDejan StankovićLiga Evrope

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara