Dejan Stanković na poslednjem treningu pred Ludogorec (Foto: Starsport)
Dejan Stanković na poslednjem treningu pred Ludogorec (Foto: Starsport)

Stankovićeva slagalica: Možda i sa trojicom pozadi, uigravan Eraković

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.11.21. | 12:39

U tom slučaju Ben bi se preselio na klupu

Mnogo se prethodnih dana pisalo o problemima Ludogoreca, kao i činjenici da će bugarski šampion protiv Crvene zvezde igrati bez trojice standardnih igrača. Međutim, dileme izazvane neigranjem Marka Gobeljića i Miloša Degeneka – uz rovitog Sekua Sanogoa – bacilo je pred veliku dilemu i šefa stručnog štaba crveno-belih Dejana Stankovića.

Izabrane vesti

Sve je nagoveštavalo da će crveno-beli jedan od najvažnijih mečeva ove jeseni igrati u standardnoj formaciji sa četvoricom defanzivaca, i Njegošem Petrovićem kao alternativom za Sanoga. Međutim, na poslednjem treningu pred duel sa Ludogorecom, Zvezdin šef stručnog štaba je uigravao i druge opcije. Neko bi rekao iznenađujuće opcije.

Postoji realna mogućnost da crveno-beli večeras igraju u formaciji sa trojicom štopera i dva beka. Naime, kao član startne postave na Zvezdinom treningu pojavio se i mladi defanzivac Strahinja Eraković. On bi trebalo da igra na poziciji desnog štopera, uloga centralnog beka namenjena je Dragoviću, dok je Raša Pankov levo. Kao ispomoć Milanu Rodiću.

Ako Stanković istraje na toj ideji u sredini će igrati Gelor Kanga i Njegoš Petrović, ispred će dejstvovati Mirko Ivanić i Aleksandar Katai, te u napadu Milan Pavkov.

Formacija sa trojicom igrača u poslednjoj liniji za posledicu bi imala prekomandu El Fardu Bena na klupu za rezervne igrače.

Čini se da Stanković još nije prelomio, ali da formacijom, koju je upražnjavao u velikom broju evropskih mečeva, želi da dobije na defanzivnoj stabilnosti. I osigura bokove gde će delovati dvojica najboljih igrača Ludogoreca Čibota i standardni reprezentativac Bugarske Kiril Despodov.

Crvena zvezda je igrala sa trojicom pozadi i u prvom meču u Razgradu. Tada je Dejan Stanković iznenadio postavkom i postavljenjem Sekua Sanogoa u poslednju liniju. Ludogorec je praktično ostao bez rešenja u dobrom delu meča. Baš u Bugarskoj Strahinja Eraković je odigrao vrlo dobar meč, ali je sve mogao da upropasti kratkom loptom ka golmanu Popoviću. Srećom po njega Tekpetej je promašio čist zicer.

Ukoliko Stanković istraje na formaciji sa trojicom pozadi, ključnu ulogu imaće Aleksandar Dragović. Ne samo kada je u pitanju odbrana, već i kreacija napada iz poslednje linije. Pokazao je Dragović već nebrojeno puta da je u stanju da to uradi. 

 


tagovi

Dejan StankovićStrahinja Eraković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara