Stanojević (© MN Press)
Stanojević (© MN Press)

Stanojević: Očekujem najjači Metalac, tako je igrao i protiv Zvezde

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.10.21. | 16:13

Strateg Partizana najavljuje težak zadatak, ali i pobedu protiv Milanovčana

Pauza - reč koja u crno-belom rečniku postoji tek protokolarno. Paralelne borbe na domaćoj i evropskoj sceni razlog su zbog kojeg Partizan praktično na svaka četiri dana izlazi na megdan rivalima, a gust raspored i uspesi u Ligi konferencije stigli su na „naplatu“ u oktobru s obzirom na to da će izabranici Aleksandra Stanojevića sutra protiv Metalca odigrati šesti susret ovog meseca, pretposlednji u paklenom nizu.

Kako u taboru lidera Superlige ističu – neizvestan.

Izabrane vesti

Kao i svaka utakmica, duel sa Metalcem je veoma bitan. Očekujem zahtevan meč, pokazalo se to iz prethodnih međusobnih duela i ulazimo sa velikim oprezom. Rival je mlada ekipa, brza, ali kao takva i nama otvara određeni prostor. Nije lako pobeđivati u kontinuitetu, svaki segment je bitan, u igri i na tribinama, i zato se nadam podršci navijača“, rekao je Stanojević.

Gosti iz Gornjeg Milanovca upravo protiv crno-belih su se prethodnih sezona pokazivali u najboljem svetlu, te Stanojević nema dilemu da će izabranici Žarka Lazetića motivisani izaći i sutra u Humskoj od 17 časova.

Prirodno je da svaka ekipa Protiv Partizana i Crvene zvezde zapne iz petnih žila. Takva su ekipa da uvek imaju period u kojem mogu da susret reše u svoju korist. Bilo je tako i u prethodnim duelima, ali nisu uspeli te momente da iskoriste. Znamo i kako su igrali protiv nas, izlaze visoko, napadaju. To je njihov stil od kojeg ne odustaju. Tako su igrali i protiv Zvezde. Primetio sam da Cvetković i Stuparević nisu igrali protiv Spartaka, ne znam da li je to deo taktike, ali tako je bilo i pred crveno-bele. Sigurno rival gleda da sa što jačim sastavom izađe na megdan. Borbeni su, igraće otvoreno, ali pred nama je da ostvarimo dobar rezultat. Nije lako, u Partizanu se uvek očekuju pobede“.

Olakšavakjuća okolnost za Partizan je što na domaćoj sceni mesec i po dana neće izlaziti iz Beograda. Od Metalca do Metalca šest susreta u glavnom gradu i makar mala olakšica za šefa stručnog štaba.

Znači što igramo u Beogradu zbog putovanja, ali i terena. Teško je igrati na nekim terenima koji nisu adekvatno pripremljeni. Da izbegnemo makar loše podloge usled lošeg vremena. Srećan sam jer se borimo, u trci smo na domaćoj sceni i u Evropi. Na našem terenu je odigran veliki broj utakmica u kratkom periodu i teren je bio težak za igru, veoma mekan. Igrala je u tom periodu i reprezentacija, ali generalno smo zadovoljni našim terenom i želimo da igramo na njemu".

Gust raspored je prouzrokovao određene kadrovske probleme, na koje se Stanojević osvrnuo ovom prilikom.

Ima rovitih igrača. Juče je grupa fudbalera koji su igrali za vikend imala oporavak. Nismo sigurni oko Markovića, Holendera i Rikarda. Imamo konkurenciju na krilu, ali kada Marković i Holender nisu zdravi onda je smanjena konkurencija, čekamo poslednji trening pred utakmicu posle kojeg ćemo se opredeliti za startere. Jović se vratio u trenažni proces i na njemu je sada da se nametne. Svi igrači moraju da se dokazuju, nema minulog rada“.

Jedna od pozicija koja ne izaziva glavobolje Stanojeviću je među stativama.

Braniće Popović. Ne volim da otkrivam postavu, ali toliko mogu da kažem. Stevanović je čuvao mrežu na nekim veoma teškim gostovanjima, a sada će priliku ponovo dobiti Popović. On ima prednost iz više razloga, ali i Stevanović odlično koristi ukazane šanse".

Pri osvrtu na vezni red i napad Stanojević je akcenat stavio na povratak Danila Pantića, ali i status mladih ofanzivaca Nikole Štulića i Marka Milovanovića.

Danilo hvata zalet, trenira dobro, igra. Žao mi je što je imao period u kojem je ispao iz ritma, ali dobro radi i trenira. Kad su u pitanju Štulić i Milovanović, sigurno će biti u konkurenciji, ali je malo osetljivo pitanje Milovanovića i Samada Baždara. Imaćemo sutra sastanak sa ljudima iz škole i na osnovu njihovog izveštaja ćemo reagovati. Svako od njih se dokazuje i trudi da se nametne“, kazao je šef stručnog štaba Partizana.



tagovi

FK PartizanAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara