Foto: Starsport
Foto: Starsport

Stanojević: Pet bodova je ništa, ali sedam ili osam je već nešto

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.02.22. | 13:28

Šef stručnog štaba Partizana kao uspeh ističe samo pobedu u derbiju

Od dva do osam bodova, uz opciju i da razlika ostane na plus pet, raspon je bodovne razlike sa kojom bi Partizan mogao da uđe u nastavak superligaške trke posle sutrašnjeg derbija, a Aleksandar Stanojević istakao je da bi mu samo pobeda nad Crvenom zvezdom donela mir.

Izabrane vesti

"Ponosan sam na svoje igrače i klub što smo ostvarili sve do sada. Ne znam koliko je ljudi verovalo da ćemo pred jedan od odlučujućih derbija u sezoni biti u trci za titulu. Ponosan sam iz tog razloga na igrače. Mogu samo da izrazim zadovoljstvo jer nas čeka dobar i uzbudljiv derbi koji znači i može da odluči mnogo", rekao je Stanojević.

Strateg crno-belih istakao je zadovoljstvo zbog situacije da njegov tim sam kroji svoju sudbinu.

"Zadovoljni smo jer odlučujemo o svemu sami. Nama je pet ili dva boda isto. Nije baš isto ako se izgubi derbi, ali su okolnosti sa tom zalihom slične. Pet bodova je ništa, ali sedam ili osam je već nešto. Značiće nam da ostvarimo pobedu i dođemo korak bliže tituli. Pet bodova nam nije dovoljno i nećemo kalkulisati u tom pravcu. Susreću se dve ekipe koje igraju evropsko proleće, a i prethodni dueli su bili veoma neizvesni".

Stanojević je naglasio da zna kako će početi duel, kao i da je odlučio ko će biti starteri.

"Imamo određene planove po pitanju taktike. Volim način na koji funkcionišemo, ali naravno da pripremam i određena iznenađenja. Imali smo dosta dobre parametre u trčanju, veoma smo se potrošili. Ali derbi je specifična utakmica i nema tog umora koji može da vas spreči u derbju. Očekujemo juriš rivala, biće lepa atmosfera. Ipak, očekujte i naš juriš. Znači biće napadi sa svih strana. Generalno smo ekipa koja se dobro prilagođava na sisteme protivnika. Spremni smo na sve. Očekujemo da krenu u rombu ili sa dva napadača. Ne očekujemo da Zvezda krene sa tri štopera. Moguće je da Pavkov bude i adut sa klupe. Nemamo specijalan tretman prema nekom igraču. Analiziramo igrače individualno, ukazujemo na određene stvari, ali igramo zonski".

Sa druge strane, Stanojević veruje da će i njegovi ofanzivci imati šta da pokažu u Ljutice Bogdana.

"Natho i Marković kvalitetom donose sigurnost, ali imamo još dosta igrača koji mogu da ugroze rivala. Tu je Rikardo, kao i mladi bonusi. Iz kolektiva uvek neko izađe".

Potom je strateg crno-belih prokomentarisao Nikolu Terzića koji je povremeno u velikoj želji umeo da napravi potez više i propusti šanse.

"Morate dati slobodu igraču i to im dozvoljavam jer se po tome ralikuju od drugih. Nemam problem sa Terzićem i njegovim zalamanjima, zadovoljan sam kako igra".

Stanojević je u prvom mandatu imao fenomenalan učinak od šest pobeda i jednog poraza, ali po povratku u Humsku još čeka prvi trijumf.

"Cilj mi je da dostignemo krajnji rezultat. Uglavnom su to bile nerešene utakmice. Ne razmišljam o tome šta je bilo juče ili pre deset godina, ali me zanima šta će sutra biti. Jedina motivacija je da odemo na osam bodova i dosta bliže tituli. Ovakva situacija mi daje motiv, da mogu da kažem igračima da posle sutra ništa ne postoji".

Strateg Partizana potom je pohvalio arbitra Srđana Jovanovića i prokomentarisao VAR uz akcenat na činjenicu da se neke odluke čekaju i po više od pet minuta.

"Spreman sam da čekam ispravnu odluku i dva dana. Važno je da niko ne bude oštećen. Činjenica je da je to ozbiljno igranje emocijama, postigneš gol, raduješ se, pa on bude poništen. Ipak, važno je da bude ispravna odluka".

Nezbežan je bio i komentar na opasku Dejana Stankovića da Partizan protiv Sparte nije igrao ozbiljnu utakmicu.

"Ne znam na koji način je to prokomentarisao Deki, ali bitno je da smo svi podigli nivoe i kada neutrališete ozbiljne protivnike shvatite gde smo svi mi. Oni će imati onda još lakši posao jer će igrati protiv Rendžersa koji je poražen od Sparte", kazao je Stanojević.


tagovi

FK PartizanFK Crvena zvezda166. večiti derbiAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara