Stanojević (© MN Press)
Stanojević (© MN Press)

Stanojević: Protiv Voždovca najjači tim, a Bajbek nije u njemu

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.03.21. | 15:07

„Možda ispadnemo i mi i Zvezda“, oprezan je trener Partizana pred četvrtfinale Kupa Srbije

Vole treneri širom sveta da koriste kup takmičenja za razigravanje fudbalera skromnije minutaže, znaju da pruže šansu drugopozivcima, odmore startere, međutim, kod Aleksandra Stanojevića taj film se ne emituje. Šef stručnog štaba Partizana opredelio se za najjači mogući sastav u ovom trenutku, tim pre što četvrtfinalni duel sa Voždovcem (četvrtak, 17.05, TV Arena sport 1) vidi kao šansu da se primakne završnici takmičenja i eventualno nacilja trofej.

A to bi moglo da znači da će Zmajevima suprotstaviti istih ili sličnih 11 koji su u nedelju veče isprašili Rad na Banjici (5:0).

Izabrane vesti

Nije ovo utakmica za igrače sa manjom minutažom. Igraćemo u najboljem sastavu. Raspored je zgusnut, a meč eliminacionog karaktera, vrlo smo obazrivi i zato nećemo ništa kalkulisati. U prvenstvu možemo, već imamo ideju da u narednom kolu sa Zlatiborom odomorim između trojice i petorice igrača, ali protiv Voždovca će izaći najbolji“, precizirao je Stanojević.

To znači da će napad Parnog valjka opet predvoditi Filip Holender, dvostruki strelac protiv Građevinara, po bokovima mu pomagati Takuma Asano (dva gola u derbiju sa Vojvodinom), te ovog proleća sve bolji Lazar Marković. U takvom rasporedu snaga nema mesta za Žana Krsitofa Bajbeka, francuskog špica koji nikako da se nametne stručnom štabu.

Ne kalkulišemo ništa. Kup je idealna prilika za naš najbolji sastav, a Bajbek trenutno nije u njemu. Zavisi od njega kad će postizati golove. Voleo bih da uđe u formu, ali prvo mora da dođe do ekipe. Sigurno neće početi utakmicu“.

KUP SRBIJE, četvrtak, 17.05: (1,20) Partizan (6,75) Voždovac (14,00)

Za razliku od Partizana koji je u seriji od 15 uzastopnih pobeda, tim Jovana Damjanovića je u 2021. slavio samo jednom, prošle sedmice preokretom protiv OFK Bačke. Mnogi Grobari su baš zbog toga uvereni da će Parni valjak lako do polufinala, međutim...

Možda deluje da će biti laka utakmica, ali je eliminaciona. Oni nemaju šta, a mi možemo mnogo da izgubimo. Iako smo jesenas pobedili na krovu Tržnog centra „Stadion“ 2:0, bilo nam je teško, podsećam da smo prethodni put kod kuće izgubili od Voždovca 1:2. Gosti imaju kadrovskih problema, ali će izaći rasterećeno, za razliku od nas“.

Veliki deo poklonika fudbala vidi Partizan i Crvenu zvezdu u završnici kupa. Po tim projekcijama najveća je dilema da li će se večiti suočiti u finalu ili polufinalu.

„Možda oni ili mi ispadnemo dotad. Kup je specifično takmičenje, nikad ne znate, jedna utakmica je na programu. Možete da budete bolji, da vam protivnik šutne jednom na gol i pobedi vas. Ili da vas izbaci na penale. Zato smo ih i vežbali“.

U nizu od 15 utakmica Partizan je primio samo dva gola. Ukoliko bi u odbrani odigrao na nivou poslednjih nekoliko mečeva pola posla na putu ka polufinalu bi završio.

U statistiku ne verujem, ne volim te podatke. Uvek sam oprezan. Jeste lepo kad pobeđujete, pogotovo bez primljenog gola, ali nikad to ne prizivam“, dopunio je Aleksandar Stanojević.


tagovi

Kup SrbijeFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara