Stanojević i Damjanović (© Star sport)
Stanojević i Damjanović (© Star sport)

Stanojević: Zvezda u polufinalu? Može

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.03.21. | 19:14

„Ako želimo trofej, ne možemo da filozofiramo“, kaže trener Partizana

U velikoj je formi Partizan. Kako igra, koliko golova postiže i koliko je čvrst u odbrani, navijači žele da serija potraje i jedva čekaju 164. večiti derbi, zakazan za 7. april na stadionu „Rajko Mitić“. A pojedini idu tako daleko da priželjkuju Crvenu zvezdu za narednog rivala u Kupu Srbije.

Trener Aleksandar Stanojević nema ništa protiv da već na narednoj stepenici odmeri snage sa večitim rivalom, pod uslovom da 27. marta ekipa Dejana Stankovića eliminiše IMT. S tim što Stanojević nema želje po pitanju toga da li bi mu Zvezda „zapala“ na pretposlednjoj ili eventualoj završnoj stepenici do trofeja.

Izabrane vesti

Zašto da ne?“, uzvratio je strateg crno-belih na pitanje da li želi Zvezdu u narednoj rundi kupa. „Svejedno nam je, bilo u polufinalu ili finalu. Ako želimo trofej, ne možemo da filozofiramo, moramo da dobijemo oba naredna rivala“.

Protiv Voždovca je njegov tim bio ubedljiv (4:0), iako se iz reči glavnokomandujućeg stekao utisak kako nije zadovoljan baš svim detaljima.

Gosti su nam lako probijali prvu liniju odbrane, dolazili na 30 metara od našeg gola. To nam se dešavalo i na prethodnoj utakmici. Moraćemo da popravimo. Ostalo je bilo dobro, stvorili smo dosta šansi, bili opasni. Srećno smo dali prvi gol, drugi put poentirali iz prekida. Super, prošli smo, zadovoljni smo, jer je ipak eliminaciona utakmica“, konstatovao je Stanojević, uz napomenu da su se Saša Zdjelar i Slobodan Urošević oporavili od infekcije virusa korona i da će biti u konkurenciji za prvenstveni duel sa Zlatiborom, u ponedeljak.

Biranim rečima Stanojević je govorio o strelcima prva dva gola, crnogorskom tandemu Aleksandar Šćekić – Igor Vujačić.

Obojica igraju dobro, ovoga puta su pogađali posle prekida. Šćeka se našao na pravom mestu, za Vujačića je bila sjajna kombinacija. Igor deluje stabilno i čvrsto, već je treći put ovog proleća zatresao mrežu“.

Prekidi su postali dodatno oružje Partizana u drugom delu sezone.

„Miloš Jojić je počeo dobro da ih izvodi, što je preduslov da ih kvalitetno odradimo. Vežbamo...“

Pohvale su zaslužili i stranci:

Takuma Asano je ušao u dve, tri stopostotne šanse, dao je gol, napadao prostore. Prezadovoljan sam. Bibars Natho daje golove, drži ritam utakmice, odigrava pasove, spaja saigrače, ubrzava igru“.

Struci, ipak, nije sve potaman.

Igramo timski, to je bitno, međutim, šansu protiv Voždovca su dobili i mlađi igrači, nisu dobro ušli u meč. Protiv Rada sam bio zadovoljan. Sad – ne“, jasan je Aleksandar Stanojević.


tagovi

Kup SrbijeFK PartizanAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara