Stanojevićeva audicija i Partizan sa četvoricom bonusa

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.04.21. | 10:35

Crno-beli sa jasnim motivima protiv Proletera (16.55, TV Arena)

Vraća se Partizan na stadion koji mu je u dobroj meri obeležio sezonu. Na njenom početku je pretrpeo poraz od Vojvodine posle kog je ostao bez Sava Miloševića, da bi prošle sedmice, sa Aleksandrom Stanojevićem, plasmanom u finale kupa pokazao da je prerastao Lale. Samo što će mu ovog četvrtka rival na Karađorđu biti Proleter (16.55, TV Arena).

Reč je o timu koji je među retkima dobro preznojio crno-bele u periodu kad su nanizali 19 pobeda. Sredinom novembra u Humskoj 1 bilo je 1:0 pogotkom Filipa Holendera u prvom minutu nadokande, uz napomenu da je prethodno reprezentativac Mađarske promašio penal, a gostujući prvotimac Ilić uzdrmao prečku golmana Popovića.

Izabrane vesti

Međutim, od tada se mnogo toga promenilo. Pod komandom Aleksandra Stanojevića crno-beli izgledaju vrlo stabilno, dok je Proleter posle serije poraza ostao bez šefa stručnog štaba Branka Žigića. Nema za goste današnji meč veliku rezultatsku važnost, ali će predstavljati svojevrsnu audiciju za momke koji bi u narednom periodu mogli da nose igru Partizana. Očekuje se da trener crno-belih na megdan Proleteru izvede sastav sa četvoricom bonusa. Ponovo bismo u špicu mogli da vidimo talentovanog Nikolu Štulića, dok bi na krilu trebalo da deluje Filip Stevanović, momak pod ugovorom sa Mančester Sitijem.

“Motivisani smo na svakom treningu. Momci su ozbiljno ušli u meč protiv Radničkog, u Šapcu, sad protiv Spartaka. Igrali smo dobro, za mene kao trenera bilo bi poražavajuće da neko ko obuče dres Partizana ne izađe na teren maksimalno motivisan”, rekao je trener crno-belih Aleksandar Stanojević.

Tim Aleksandra Stanojevića kao da igra u brzini manje posle poraza u večitom derbiju, što se vidi po podatku da je sedam puta tresao mrežu na prethodna četiri meča, dok je pre gostovanja Crvenoj zvezdi davao prosečno četiri gola po susretu.

Posle povrede u kup duelu protiv Vojvodine sa treninzima je počeo Vladimir Stojković, rovit je i dalje Miljković, dok Stanojević ima problem i na levom boku. Lom šake izbacio je iz takmičarskog pogona iskusnog Ivana Obradovića.

“Obradović je odigrao dobro poslednju utakmicu. Generalno, čini to u kontinuitetu. Kod povrede šake za fudbalera na toj pozicijii nije problem samo ritam, već... Treba da izvede aut. Ne znam kakav će da mu bude oporavak. Brežančić nije u ritmu, neki period nije trenirao. Kada se pokaže na treninzima biće u konkurenciji. Urošević je konstantan. Imao je problem posle korone, ali verujem u njega”.

Partizan je devet puta u istoriji igrao sa klubom sa Slane bare, što u prvenstvu, što u kupu, ostvario je savršen učinak, uz napomenu da na jedina dva ligaška gostovanja na Karađorđu nije primio gol od Proletera.

Domaćin je u velikim problemima. I pored toga što je u većem delu sezone delovao stabilno, čini se da ga čeka borba za opstanak. U poslednjih šest mečeva Proleter ima pet poraza i remi protiv Voždovca. Posle odlaska Branka Žigića ekipu će na današnjem meču da predvodi njegov doskorašnji pomoćnik Sekula Rašiovan.

 

PROLETER – PARTIZAN (16.55, TV ARENA)

Stadion: Karađorđe

Igra se bez prisustva navijača

PROLETER (4-2-3-1): Vasiljević – Milošević, Marjanović, Leandro, Kovačević – Pejić, Jovanović – Knežević, Tomović, Živojinović – Ivanović.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Živković, S. Marković, Ostojić, Urošević – Šćekić, Jojić – Asano, Natho, F. Stevanović, Štulić.

SUPERLIGA SRBIJE - 34. KOLO

Sreda

OFK Bačka – Zlatibor 0:1 (0:1)

/Momčilović 6/

Čukarički – Mladost 4:2 (1:0)

/Jovanović 11, 50, Vidosavljević 62, 71 – Jovanović 53, Bojović 87p/

Novi Pazar – Voždovac 0:2 (0:2)

/Bogdanović 1, Purtić 5p/

Četvrtak

14.45: (4.10) Mačva (3.50) Radnik (1.90)

14.45: (2.50) Metalac (3.20) Rad (2.95)

14.45: (1.35) Radnički (4.90) Inđija (9.50)

14.45: (2.05) Spartak (3.45) Javor (3.60)

14.45: TSC - Napredak

17.00: (16.0) Proleter (7.50) Partizan (1.17)

19.05: (1.28) Crvena zvezda (6.00) Vojvodina (9.00)

***kvote su podložne promenama


 


tagovi

Aleksandar StanojevićNikola ŠtulićIvan ObradovićSlobodan UroševićBranko Žigić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara