Stara boljka HSV-a i biti ili ne biti

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.04.21. | 13:50

Karlsrue bi da uhvati poslednji voz i ostane u trci za potencijalnu promociju u Bundesligu, ali nije u formi, baš kao i njegov domaćin Hamburger

Stara boljka Hamburgera je ponovo aktuelna. Isti scenario, po kojem u finalnim rundama ostaje bez viđene promocije, preti da se ponovi HSV-u, a pristalice kluba iz velike evropske luke nadaju se da će treća da bude sreća i da će njihovi miljenici posle dve sušne kampanje sada uspeti da se vrate u Bundesligu. Tamo gde im je prema tradiciji kluba i mesto.

Bohum i Grojter su se odvojili sa 60, odnosno 57 bodova, dok je Hamburger trećeplasiran sa 51 bodom, uz meč manje u odnosu na vodeće ekipe, ali i čak dva duela više od Holštajn Kila koji ima isti bodovni saldo. Pritom, HSV je u seriji od četiri meča bez pobede i situacija ne deluje obećavajuće.

Izabrane vesti

18.30: (1,57) Hamburger (4,00) Karlsrue (6,00)

Večeras na Folksparkstadion stiže Karlsrue, u sklopu zaostalog duela 29. runde Cvajte, posle pet remija i poraza na poslednjih šest ligaških susreta (18.30). Deluje kao idealan rival za ekipu koja stremi ka Bundesligi, ali to je Hamburger. I to je HSV u ciljnoj ravnini. Svašta može da pođe po zlu.

Iza momaka Danijela Tijuna je 10 izgubljenih bodova u poslednje četiri sedmice. Posle poraza od Darmštata i Sandhauzena, Dinosaurusi su se vratili sa bodom iz Regenzburga, izborivši remi u 82. minutu pogotkom Sonija Kitela.

Karlsrue je još jedan tim koji je izgubio gomilu bodova u drugoj etapi Cvajte i ukočen je na putu do Bundeslige. Gostujući tim, koji nije pobedio u poslednjih 6 rundi, osvojio je na njima pet bodova, ostajući sa 44 boda u rukama i zaostaje sedam koraka za 3. mestom koje garantuje baraž za ulazak u Bundesligu sa preostalih pet mečeva do kraja sezone.

Uprkos tome što nisu mnogo puta poraženi na prethodnim mečevima Kristijan Ajhner i njegovi učenici bi morali da imaju na umu da im predstoji poslednja šansa. Ovaj meč je biti ili ne biti za Karlsrue, kako bi ostao u trci za treće mesto.

CVAJTA - ZAOSTALI MEČ 29. KOLA

Četvrtak

18.30: (1,57) Hamburger (4,00) Karlsrue (6,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

CvajtaHamburgerKarlsrue

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara