Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Stojković: Da li sam zadovoljan? Onako...

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.03.21. | 00:08

"Bio sam hladan kao špricer, verovao sam u preokret i to sam rekao igračima. Rekao sam im da ćemo pobediti", ističe selektor naše reprezentacije posle meča

 Veliki bod je osvojila Srbija protiv Portugalije. Ako se pogleda da je na poluvremenu imala dva gola zaostatka, osvojeni bod je kolosalan.

Pitanje svih pitanja je šta je Dragan Stojković rekao pulenima u svlačionici, jer je na teren izašao neki potpuno drugi tim.

Izabrane vesti

"Bio sam hladan kao špricer, verovao sam u preokret i to sam rekao igračima. Rekao sam im da ćemo pobediti. Da li je to neka ludost ili prevelika ambicija, ne znam, ali tako nešto sam osećao. Drugo poluvreme je bilo totalno drugačije, uspeli smo da igramo fudbal. Izmene koje sam napravio dovele su do tog verovanja da možemo u preokret. Veoma je važno što smo uspeli da se vratimo, a ako me pitate da li sam na kraju zadovoljan - onako", rekao je Stojković na konferenciji za novinare.

(10.00) Azerbejdžan (4,70) Srbija (1,35)

Selektor je podvukao karakter srpskog tima, koji je pokazao na terenu sve ono što je Piksi govorio u najavi utakmice.

"Raduje me karakter koji igrači pokazuju, jer to je ono što sam pričao: da reč predaja ne postoji u našem rečniku. Morate uvek da verujete u dobar rezultat i to je veoma pozitivno. Teško je igrati protiv superekipe kakva je Portugalija, a to što smo uspeli da od 0:2 dođemo do 2:2 nije lako u pshiloškom smislu. Bilo bi tužno da smo na kraju izgubili. Ne bi bilo zasluženo".

Ubeđen je Stojković da je Srbiji malo nedostajalo do pobedi...

"Da budemo realni, mogli smo da pobedimo večeras. Bila bi druga priča da je bilo publike. Zaista smo mogli da pobedimo, bili smo blizu, ali imamo i utakmicu u Lisabonu".

Objasnio je selektor taktičku promenu koja je probudila Srbiju.

"Tadić je otišao u špic kod Mitrovića, a Sergej je bio iza njih. Ulazak Radonjića je bio planiran, samo je bilo pitanje kada. Vučete poteze za koje verujete da mogu da vam donesu dobro i sve se promenilo, radili smo ono što insistiram kod igrača, da imamo pas igru".

Nije hteo srpski selektor mnogo da se upliće u priču o golu Portugalije koji sudije nisu videle.

"Nikada ne komentarišem sudijske odluke, ni kada su za, ni kada su protiv nas. Greške su sastavni deo sporta. Nisam ni video tu situaciju da bih mogao sto odsto da tvrdim da li je bio gol. Kada pogledam, znaću istinu", ocenio je Stojković.


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeDragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara