Dragan Stojković Piksi (©Starsport)
Dragan Stojković Piksi (©Starsport)

Stojković ne dopušta opuštanje: Ekstremno teška utakmica, na Azere kao na Portugal

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.03.21. | 16:52

“Baku je čist, uredan, nosićemo lepe uspomene, a nadam se i tri boda”, kaže selektor Srbije

Tri boda protiv Republike Irske ili tri boda protiv Azerbejdžana – isto je. Imaju jednaku vrednost na tabeli.

Srbija je dobro pregurala prva dva kola mundijalskih kvalifikacija, ali sutra je čeka veliki test koliko kvaliteta igre, toliko i snage karaktera, jer sportisti uvek kažu da je najteže dobiti unapred “dobijene” utakmice. A, srpska javnost je odmah posle žreba upisala tri boda protiv Azerbejdžana.

Izabrane vesti

Jeste rival po kvalitetu slabiji i od Irske, a pogotovo od Portugalije, ali Orlovi ne smeju sebi da dozvole bilo kakav kiks, ako žele da ostanu na čelu tabele posle martovskog ciklusa. I pogotovo ako žele da sačuvaju iskru dobrog raspoloženja koja se ponovo javila u javnosti nakon starta kvalifikacija.

Selektor Dragan Stojković je i pre puta za Baku rekao da se opuštanje neće desiti, a danas na konferenciji za novinare u glavnom gradu Azerbejdžana je istakao da se nada da se novi slučaj “Gurban Gurbanov” neće ponoviti reprezentaciji.

Njega pamtim, ali nadam se da do tako nečeg neće doći. Sa igračima još nisam pričao o utakmici, večeras ću, ali oni su dovoljno pametni da shvate da ne postoji nijedna laka utakmica, bez obzira na ime protivnika. Naravno, od mene će dobiti sve informacije potrebne za ovakvu utakmicu, za koju smatram da će biti ekstremno teška, protiv ekstremno teškog protivnika. Sa takvim saznanjem ćemo ući u meč, odigrati ga i završiti na način koji priželjkujemo. To možemo samo uz pravi pristup”, podvukao je Stojković.

Strateg Orlova se osvrnuo i na dobro raspoloženje koje je uhvatilo javnost u Srbiji prema reprezentaciji posle dužeg perioda.

“Po pisanju medija vidim da je javnost generalno zadovoljna onim što smo uspeli da prikažemo u ove dve utakmce. Tako da nastavljemo putem kojim želimo da idemo, da je još više ubedimo da ćemo se boriti i igrati na gol više, da ćemo biti tim koji napada, koji se ne boji bilo koga, uz sav respekt svima. To je i još veća obaveza da nastavimo da usrećujemo ljude”.

18.00 (10.0) Azerbejdžan (4.70) Srbija (1.35)

Grad Baku ostavio je jak utisak na selektora Srbije kada je sa ekipom danas izašao u šetnju pre ručka.

Impresivno je koliko je sve čisto, uredno, lepo. Odnećemo lepe utiske. Nadamo se i tri boda”, istakao je Stojković.

Srpska fudbalska javnost se ne plaši Azerbejdžana, već našeg mentaliteta. Da posle dobrih rezultata protiv Irske i Portugalije ne bude “lako ćemo” u Bakuu. Vezista Filip Đuričić tvrdi da tako nešto nema šansi da se desi.

Neozbiljno je pitati da li ćemo ozbiljno shvatiti utakmicu. Svaka sledeća je najteža i Azerbejdžan moramo da shvatimo kao Irsku i Portugaliju. Možda Portugalci imaju veći individualni kvalitet, ali to ne znači da će nam sutra biti lakše. Važno je da uđemo jako koncentrisano u meč, motiv neću ni da pominjem, jer je svako od nas jako motivisan i svi su svesni da neće biti lako. To je velika prednost za ovu utakmoicu”, naglasio je Filip Đuričić.

Meč između Azerbejdžana i Srbije igraće se sutra u Bakuu od 18 časova po našem vremenu.



tagovi

Dragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija AzerbejdžanaKvalifikacije za SP 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara