Nenad Lalatović (©MN Press)
Nenad Lalatović (©MN Press)

Stojković u formi, Lalatović juri drugu pobedu protiv "fenjeraša"

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.09.21. | 09:37

Šampionat Saudijske Arabije: Doskorašnji golman Partizana primo samo dva gola u novoj sezoni. Bivši trener Crvene zvezde i Vojvodine protiv Zorana Manojlovića koji je pre dve nedelje preuzeo Al Tai

Nema više Vladana Milojevića koji je vodio Al Ahli iz Džede, u novom šampionatu ove azijske zemlje trenutno su čak trojica. Na klupi Al Batina je Nenad Lalatović, dok Al Fejhu vodi Vuk Rašović. Od pre dve nedelje na klupi Al Taija seo je iskusni Zoran Manojlović koji je ovog leta osvojio titulu u Alžiru sa Beluizdadom. Pokušaće da izvuče iz krize poslednjeplasirani tim koji je posle tri utakmice na začelju, bez bodova, sa samo jednim postignutim golom.

Najbolji start ima Vuk Rašović. On je sa Al Fejhom na trećem mestu sa sedam bodova (dve pobede i remi), uz samo dva primljena gola. Najzaslužniji za granitnu odbranu je iskusni srpski čuvar mreže Vladimir Stojković koji je ovog leta napustio Partizan i uputio se u Saudijsku Arabiju. Već na startu sezone nekadašnji golman beogradskih večitih pokazao je da će biti veliko pojačanje.

Izabrane vesti

19.30: (19.30) Al Fajsali (3,45) Al Fejha (4,10)

Za Rašovićev tim igra krilni napadač iz Gane Samjuel Ovusu, nekadašnji igrač Radnika iz Surdulice i Čukaričkog. Tu je i Brazilac Ramon i Grk Tahcidis. Uspeh je tim veći jer se radi o ekipi koja je ušla u elitni rang. Prošle sezone u Diviziji 1, Al Fejha je bila druga iza Al Hazema.

Al Fejha danas (19.30) gostuje Al Fajsaliju, timu koji je sakupio četiri boda, a ima dva vezana poraza. Ovaj tim trenira italijanski stručnjak Paolo Tramecani, prošle sezone trener splitskog Hajduka.

U petom kolu danas (17.30) je obračun srpskih trenera Nenada Lalatovića i Zorana Manojlovića u duelu Al Batina i Al Taija. Bivši trener Crvene zvezde, Vojvodine i još nekoliko srpskih klubova ima solidan start, četiri boda na četiri utakmice. Pre dve nedelje je Lalatovićem tim napravio veliko iznenađenje kada je odigrao bez golova protiv šampiona Al Hilala.

Al Batin ima dva meča bez postignutog gola, a danas na svom terenu dočekuje Al Tai, "fenjeraša" u Saudijskoj Arabiji. Spasilac je stigao u vidu iskusnog srpskog stručnjaka Zoran Manojlovića koji je na kormilu Al Taija nasledio Tunišanina Mohameda Kukija.

17.35: (1,88) Al Batin (3,45) Al Tai (3,90)

Lalatović u špicu ima napadača iz Angole Fabija Abreu od koga se očekuje da ove sezone trese mreže. Na četiri meča u novom šampionatu postigao je jedan gol. Dva pogotka delo su Holanđanina Jusefa el Žebilija, nekadašnjeg igrača De Grafšapa.

SAUDIJSKA ARABIJA 1 – 5. KOLO

Četvrtak

17.35: (1,88) Al Batin (3,45) Al Tai (3,90)

19.30: (19.30) Al Fajsali (3,45) Al Fejha (4,10)

Petak

17.45: (2,10) Al Tavon (3,35) Al Read (3,30)

17.45: (2,70) Damak (3,25) Al Šabab (2,50)

19.30: (2,05) Al Ahli (3,35) Al Fateh (3,40)

Subota

17.30: Al Hilal - Al Etifag

17.45: Al Hazem - Abha

19.30: Al Nasr - Al Itihad

***kvote su podložne promenama



tagovi

AzijaNenad LalatovićAl BatinAl FejhaAl FejsaliVuk RašovićVladimir StojkovićSaudijska ArabijaSaudijska Arabija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara