Džimi Flojd Haselbajnk (©Reuters)
Džimi Flojd Haselbajnk (©Reuters)

Stokton pretnja Haselbajnkovim Pivarima, Barton cilja povratak u plej-of zonu

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.10.21. | 14:03

Engleska 3: Morkamb gostuje na Pireli stadionu na premijeri 13. kola prvenstva

Prošlo je šest godina otkako se Barton Albion i Morkamb nisu sastali u ligaškim mečevima. Pre dve sezone domaći Pivari su bili ubedljivi kada je bila reč o meču Liga kupa i slavili su sa 4:0, dok su gosti interesantnog nadimka Škampi, u međuvremenu stigli do trećeg ranga Engleske i večeras na Pireli stadionu gostuju Bartonu na premijeri 13. kola prvenstva (20.45).

Domaćin želi da povrati mesto u plej-of zoni posle loše forme, ali ima posla sa rivalom koji je samo dva boda daleko i koji poseduje jedan od najboljih napadačkih učinaka u diviziji.

Izabrane vesti

20.45: (2,05) Barton (3,45) Morkamb (3,60)

U jednom trenutku ove sezone, Barton je imao priliku da se pomakne na vrh tabele Lige 1, što je bio znak da sve ide u dobrom smeru pod vođstvom legendarnog holandskog napadača Džimija Flojda Haselbajnka. Međutim, Pivari su izgubili zamah, zabeleživši samo jednu pobedu u devet ligaških utakmica i otuda su pali na 10. poziciju.

Može se reći da je Barton napredovao u protekle tri utakmice, a jedini poraz je u tom periodu došao na gostovanju lideru Plimutu 2:1. Ipak, potrebna su još tri boda i više golova što je pre moguće ako želi da zadrži korak za zonom koja garantuje doigravanje. Pozitivno je to što je pet od ukupno 11 ligaških pogodaka ekipa postigla u poslednja četiri nastupa.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih?

Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Što se tiče Morkamba, očekivalo se da će se naći na pogrešnom kraju tabele pošto je prvi put u istoriji izborio promociju u treći rang. Ipak, ekipa Stefena Robinsona nedavno je prikupila sedam bodova od mogućih 12, a jedini poraz joj je došao u trileru sa sedam golova na gostovanju Vikombu. Robinson je bio verovatno razočaran pošto je Morkamb poveo na Adams Parku, ali njegovi Škampi bi trebalo da se samo poboljšavaju kako sezona odmiče. Iako tek treba da sačuva mrežu daleko od kuće, raspoloženje napadača Kola Stoktona znači da će uvek imati šanse na strani. Stokton deli prvo mesto na listi strelaca sa Makaulijem Boneom iz Ipsviča sa devet golova.


tagovi

Engleska 3BartonMorkambDžimi Flojd Haselbajnk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara