Štoperski rolerkoster: De Liht – Kulibali – Bajern – Čelsi – Juve! Neko će debelo da izvisi u ovoj priči…

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.07.22. | 13:52

Ne predaje se ni Napoli

Matijs De Liht želi da napusti Juventus. Čelsi i Bajern žele De Lihta. Holanđanin bi radije u Minhen. Juventus hoće Kalidua Kulibalija. Čelsi želi Kulibalija ako ne dođe De Liht. Napoli ne želi da proda Kulibalija u Juventus. Bajern ne može da ponudi novca koliko Čelsi za De Lihta.

Ovo je kratak siže šta se trenutno događa u dve velike priče na fudbalskoj pijaci oko dvojice skupocenih štopera. A gde će ko završiti, za koliko para i ko će ne kraju da bude gubitnik cele priče, trenutno je nepoznanica…

Izabrane vesti

Čelsi je ostao bez Kristensena i Ridigera i samo sa vremešnim Tijagom Silvom kao štoperskom opcijom. Plavcima su neophodna dvojica kapitalaca u poslednjoj liniji.  Tuhelova prva želja je Matijs de Liht koji je nezadovoljan u Juventusu, a i nije ispunio očekivanja posle megatransfera iz Ajaksa vrednog 85.500.000 evra. Ni Alegri nije baš najzadovoljniji sa njim i klub je spreman da ga proda. Ima još dve godine ugovora i ovo je poslednja šansa da Juve uzme veliki novac. Otkupna klauzula iznosi 120.000.000 evra ali taj novac niko neće platiti i Stara dama će morati da pristane na popust. Za početak pregovora će tražiti 100.000.000 evra ali je vrlo verovatno da će potom pristati na još manju sumu.   

Čelsijeva prva ponuda je iznosila 70.000.000 evra ali je delom bila sastavljena od novca (45.000.000) evra i delom od igrača (Timo Verner). Juventus je to glatko odbio. Istovremeno, u priču je ušao Bajern koji bi mogao da proda Benažemena Pavara, a već mu je otišao Niklas Zile. Bavarcima treba štoper, a De Lihta su jurili još dok je igrao u Ajaksu ali ga je pokojni Mino Rajola nagovorio da pređe u Torino.

Sada je Bajern rešen da se dokopa toliko željenog Holanđanina. Sportski direktor Hasan Salihamidžić je sinoć boravio u Milanu gde je tri sata sastančio na večeri sa Juventusovim direktorom Federikom Keurbinijem. Bajern još nije dostavio zvaničnu ponudu ali se ona očekuje uskoro. U međuvremenu bi Čelsi mogao da pošalje drugu koja će iznositi oko 80.000.000 evra.

Izvori iz Italije javljaju da bi De Liht radije izabrao Bajern nego Čelsi jer mu se više sviđa stil igre i projekat nemačkog velikana. Ali ako Bajern ne bude makar izjednačio ponudu Plavaca, Juventus će napraviti pritisak na igrača da se preseli u London. U subotu u Torino stiže De Lihtova menadžerka Rafaela Pimienta od koje se očekuje da odblokira celu priču i pojavi se sa adekavtnom ponudom.

Dok čeka na prodaju De Lihta, Juve radi na dovođenju zamene i želi Kalidua Kulibalija iz Napolija. Senegalac je ušao u poslednju godinu ugovora sa Napolitancima i oni moraju da ga prodaju ako ne potpiše novi ugovor koji mu je ponuđen i iznosi 6.000.000 evra po sezoni do 2027. To je na bruto nivou ukupnih 60.000.000 evra za igrača koji je nedavno napunio 31 godinu. Napoli više od toga ne može…

Ali može da mu stavi veto na transfer u Juve. Napolijev gazda De Laurentis ne voli Bjankonere i saopštio je igraču da će mu zabraniti transfer u Torino. Kad već neće da produži ugovor i moraju da ga prodaju, uradiće sve da to bude u bilo koji drugi klub osim Juventusa. Traže za njega između 35.000.000 i 40.000.000 evra što će svaki zainteresovani lako da priušti.

A među njima je i Čelsi koji o Kulibaliju odavno razmišlja ozbiljno i neće tek tako propustiti priliku. Pogotovo ako ostane bez De Lihta u borbi sa Bajernom. Čak i ako Holanđanin dođe, nije isključeno da Plavci odrade i Kulibalijev transfer. Mogu da plate više od Juventusa i da ponude igraču veću platu (šuška se oko 7.500.000 evra po sezoni) ali problem je što se Senegalcu ne ide u London. On bi najradije u Barselonu koja u ovom trenutku ne može da ga plati.

Rešenje štoperskog rebusa još nije na pomolu ali neko bi mogao debelo da izvisi u ovoj priči. Čelsi ako ne dovede nijednog od pomenute dvojice, Juventus ako ostane bez De Lihta i ne dovede Kulibalija ili Bajern ako opet propusti voz da dovede Holanđanina.


tagovi

Kalidu KulibaliLetnji prelazni rok 2022Matijs de Liht

Obaveštavaj me

Juventus
Čelsi
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara