Strahinja Pavlović (©MN Press)
Strahinja Pavlović (©MN Press)

Strahinja Pavlović: Primili smo katastrofalne golove, za koje nemam objašnjenje

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.10.23. | 00:04

"Moramo da se okrenemo sada najbitnijoj utakmici, a to je Crna Gora. Moramo da ih dobijemo i nema tu druge priče"

Probao je Dragan Stojković da iznenadi Mađare promenom formacije i izostavljanjem Dušana Tadića iz startne postave, ali nije uspeo. Iako je Srbija u Budimpešti zaigrala sa četiri igrača u odbrani, umesto uobičajene trojice štopera, domaćini se nisu dali prevariti. S dva gola u prvom poluvremenu, za 2:1, stekli su prednost koju su uspeli da sačuvaju do kraja utakmice.

Za drugi deo meča selektor Orlova je promenio taktiku i raspored igrača, što je donelo mnogo bolju igru našeg tima, ali ne i preokret. Ni, makar, remi, pa će sada duel sa Crnom Gorom u utorak u Beogradu (20.45) imati presudnu ulogu za drugo mesto u grupi i odlazak sa Mađarima na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj sledećeg leta.

Izabrane vesti

Među igračima koji su se od prvog minuta našli na terenu u novoj formaciji bio je standardni defanzivac Strahinja Pavlović. Po njegovom mišljenju Srbija je dobro ušla u utakmicu.

"Mislim da smo dobro krenuli utakmicu, sa novom formacijom ali mislim da je izgledalo dobro na početku. Primili smo katastrofalne golove, za koje iskreno nemam objašnjenje. Vratili smo se jednom, pa smo opet primili gol... Drugo poluvreme smo imali inicijativu, napadali smo non-stop, opet se vratili na tri pozadi... Mislim da smo odigrali jednu dobru utakmicu, držali smo loptu, stvarali šanse, ali falilo nam je malo te sreće na kraju. Mađari su iskoristili sve što su imali, bili su jako borbeni i zaslužili na kraju da pobede", istakao je strelac jedinog gola za Orlove u Budimpešti.

Nakon odličnog skoka na centaršut iz kornera Pavlović je doneo izjednačenje srpskoj reprezentaciji, ali je ono trajalo svega jedan minut. Na majstorski način Šalaj je vratio prednost Mađarima i šokirao Orlove.

"Šok da, jednostavno nije bilo realno da smo tako brzo primili gol. Šta da kažem, desilo se tako...".

Srbiji je sada neophodna pobeda nad Crnom Gorom jer, iako imam dva boda više, ima i utakmicu više od predstojećeg rivala.

"Moramo da se okrenemo sada najbitnijoj utakmici, a to je Crna Gora. Moramo da ih dobijemo i nema tu druge priče. Moramo svi zajedno da damo 300 odsto i pobedimo tu utakmicu. Svi smo mi profesionalci i moramo da damo sve od sebe, znali smo i pre Mađarske da će ta utakmica sa Crnom Gorom biti odlučujuća. Moramo da je dobijemo", konstatovao je Pavlović.


tagovi

Strahinja Pavlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara