Navijači Marselja (©Reuters)
Navijači Marselja (©Reuters)

Strasti naelektrisane u Lisabonu: Zabrane, pretnje…

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.04.24. | 13:31

Liga Evrope: Navijačima Marselja nije dopušteno da uđu na stadion u prvom meču četvrtfinala protiv Benfike. Gosti ne haju za to, portugalska policija na nogama...

Dvomeč četvrtfinala Lige Evrope, Benfika - Marselj, imao je burnu predigru. Prvo je francuska policija zabranila navijačima lisabonskih Orlova da dođu na jug zemlje naredne nedelje, a onda je došlo do reciprociteta, pa je usledilo "stop" i za tifoze s Velodroma u prvom dvoboju ovih timova večeras (21.00) na Lužu.

Navijači Marselja ne odustaju, naljavljuju su da će prisustvovati meču jer imaju ulaznice. Imaće portugalska policija verovartno pune ruke posla. Meč je označen utakmicim visokog rizika. Jedno je sigurno, francuski tim imaće podršku 167 ljudi u loži, a to su uglavnom funkcioneri, prijatelji kluba, sponzori. To je zakonski minimim koji pripisuje UEFA.

Izabrane vesti

Utakmica jne potpuno pala u drugi plan. Tiražna Abola iz minuta u minut donosi informacije o mogućim incidentima, sama utakmmica je pala u drugi plan. Predsednik Marselja Pablo Longorija napisao je saopštenje koje je podelio na društvenim mrežama, apelovajući da dopusti navijačima koji su na putu ili su već stigli u Lisabon da uđe na Luž.

Liga Evrope je, bez sumnje, začin naše strasti. Kao direktori klubova, treneri, igrači, ali pre svega kao fudbalski navijači i entuzijasti, kako na terenu ili tribinama težimo da doživimo emociju ovog takmičenja. Kao predsednik Marseja ne mogu da prihvatim da naši navijači, koji su podneli ogromne žrtve da bi došli u Portugaliju, ne mogu da uđu na stadion. Ne mogu da prihvatim situaciju koja bi bila još veći bezbednosni rizik za hiljade navijača Marseja koji bi bili van Luža”, napisao je Longorija.

21.00: (1,85) Benfika (3,50) Marselj (4,40)

Španac je takođe zapretio da neće prisustvovati utakmici na stadionu Benfike u znak solidarnosti i kao oblik protesta.

Svakako ne mogu da prihvatim ovu situaciju. Neću da gledam utakmicu ne samo iz solidarnosti sa našim navijačima, već i zbog protivljenja nepravdi. Uprkos već izgubljenom vremenu, verujem da je još uvek moguće doći k sebi i doneti prave odluke“, istakao je čelni čovek nekadašnjeg šampiona Evrope.

Marselj je u užasnoj formi pred duel u portugalskoj prestonici. Ima četiri vezana poraza, od toga tri u Ligi 1. Ni Benfika nije u ritmu. Izvesno je ostala be krune u Primeiri posle poraza od gradskog rivala Sportinga u subotu uveče na stadionu Žoze Alvalade (1:2). Lavovi Rubena Amorima, verovatno novog menadžera Liverpula, sada imaju četiri boda više, uz meč manje, pa će uskroo da bude primopredaje trona u Portugaliji.

Tim sa Velodroma, osim crne serije, ima i kadrovske probleme. Van stroja su šestorica igrača - Klaus, Nadir, Onana, Rongije, Ruiz i Engapendentu.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

LIGA EVROPE – ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

21.00: (1,85) Milan (3,60) Roma (4,90)

21.00: (1,85) Benfika (3,50) Marselj (4,40)

21.00: (1,38) Leverkuzen (4,80) Vest Hem (8,50)

21.00: (1,37) Liverpul (5,60) Atalanta (8,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga EvropeBenfikaMarselj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara