Rafael Leao i Paolo Dibala (©Reuters)
Rafael Leao i Paolo Dibala (©Reuters)

Vučica sa De Rosijem grize, ali su Rosoneri u top formi, Jović na klupi

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.04.24. | 12:22

Liga Evrope: Italijanski obračun u četvrtfinalu. Roma bez pobede protiv Milana više od četiri i po godine. Žiru ili Lukaku, Leao ili Dibala? Prvih 90 minuta večeras (21.00) na San Siru

Italijanskih klubova nema više utorkom i sredom u Ligi šampiona, ali zato čak tri igraju u Ligi Evrope. Derbi četvrtfinalne runde drugorangiranog evropskog takmičenja je dvomeč Milana i Rome. Prva utakmica igra se večeras (21.00) na San Siru.

Oba tima su u sjajnoj formi. Rosoneri su vezali sedam pobeda u svim takmičenjima. Za vikend su pobedili Leče sa 3:0, pa su izvesno obezbedili mesto u Ligi šampiona naredne sezone. I rimska Vučica je proigrala posle smene Žozea Murinja i dolaska deteta kluba, nekadašnjeg kapitena Danijelea de Rosija.

Izabrane vesti

Romi je cilj evrolita, a za to postoje dva puta, preko Serije A gde je trenutno peta ili osvajanjem ovog takmičenja. Rimljani nisu pobedili današnjeg rivala više od četiri i po godine, od kraja oktobra 2019. godine, odnosno na devet poslednjih utakmica (tri remija i šest poraza).

21.00: (1,85) Milan (3,60) Roma (4,90)

U Seriji A je ove sezone Milan osvojio svih šest bodova protiv današnjeg rivala. Na Olimpiku je bilo 2:1, a na San Siru 3:1. Ipak, Vučica sa De Rosijem grize, igra čvrsto, nije primila gol na tri prethodna duela. Paulo Dibala je u formi, a osmesi u klubu su posle pobede u subotu protiv Lacija u gradskom deribju sa 1:0. Đanluka Mančini je golom srušio Lacijale i ostavio svoj tim u igri za Ligu šampona.

Treneri oba tima, Pioli i De Rosi prinuđeni su na promene u odbrani. Rosoneri ne može da računa na suspendovanog štopera Fikaja Tomorija. Trener Milana će šansu da pruži Maliku Tšau koji će sa Mateom Gabijom da bude štoperski tandem, dok će danski veteran Simon Kjer da počne meč sa klupe.

PAULO DIBALA DAJE GOL MILANU - KVOTA U MOZZARTU JE 4,75.

Ruben Loftus Čik se vraća u startnu postavu posle meča suspenzije u u Seriji A protiv Lečea za vikend. Englez je odmoran. U napadu neće biti promena. Udarna trojka će da dobije šansu od prvog minuta, što znači da je za Luku Jovića opet rezervisan klupa za rezerve. Pulušić će napadati s desne strane, Rafalel Leao s leve, dok je francuski napadač Olivije Žiru da bude najistureniji u špicu i prva pretnja po ekipu iz prestonice. Francuz je dao po gol na oba oveosezonska duela protiv Rimljana (jedan sa bele tačke).

Roma ne može da računa na suspendovanog štopera Evana Endiku. U startnoj postavi počeće Englez Kris Smoling. Povređen je iranski napadač Serdar Azmun. U napadu biće iskusni trio Romelu Luklaku, Paulo Dibala i Stefan el Šaravi.

Pioli i De Rosi odmeriće prvi put snage. Legendarni Fabio Kapelo je bio trener oba tima. Doduše, mnogo veći trag je ostavio na klupi Milana. On daje prednost Rosonerima u dvomeču.

Svi sastojci za veliko evropsko veče su tu – bivši šampioni, dva dobra trenera koji će se takmičiti prvi put i pehar koji teži oba kluba. Milan je u prvenstvu obezbedio kvalifikacije za Ligu šampiona i sada može da se koncentriše na Ligu Evrope”, smatra Kapelo.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE OLIVIJE ŽIRU DA POSTIGNE GOL ROMU JE 2,80.

Italijanski stručnjak je uporedio Leaa i Dibalu.

Leao i Dibala su maštoviti igrači. Različiti su po karakteristikama, ali podjednako uticajni u oba sastava. Dibala je ‘pronalazač’, fantastičan je u teškim situacijama i uvek nudi mnogo ofanzivnih rešenja. Dribla, šutira i asistira, dok je Leao impresivan po tome kako kombinuje snagu i tehniku u brzini. Njegovi rafali mogu da dovedu svake odbranu u opasnost”, smatra bivši trener oba tima.

POTENCIJALANE POSTAVE

MILAN (4-2-3-1): Menjan – Kalabrija, Tšao, Gabija, Teo Ernandez – Benaser, Rajnders – Loftus Čik, Pulišić, Leao – Žiru

ROMA (4-3-3): Svilar – Čelik, Mančini, Smoling, Spinacola – Krisante, Paredes, Pelegrini – Dibala, Lukaku, El Šaravi

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

LIGA EVROPE – ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

21.00: (1,85) Milan (3,60) Roma (4,90)

21.00: (1,85) Benfika (3,50) Marselj (4,40)

21.00: (1,38) Leverkuzen (4,80) Vest Hem (8,50)

21.00: (1,37) Liverpul (5,60) Atalanta (8,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga EvropeRomaMilanPaulo DibalaRafael LeaoRomelu LukakuOlivije Žiru

Obaveštavaj me

Milan
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara