Kalajdžić (©AFP)
Kalajdžić (©AFP)

Štutgartov div od dva metra: Matić mi je bio idol zbog srpskih korena, više sam "devet i po" nego klasičan špic

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.10.20. | 12:21

Švabe u Gelzenkirhenu predvodi Saša Kalajdžić

Pet utakmica, tri gola u Bundesligi. Dovoljno motiva da Bundesliga na svom zvaničnom portalu odradi veliki intervju sa divom srpskog porekla Sašom Kalajdžićem. Napadač Štutgarta večeras će od 20.30 u Gelzenkirhenu biti jedan od glavnih aduta Švaba, koje žele da produže agoniju domaćeg tima. Šalke je u seriji od 21 utakmice bez pobede u Bundesligi, pa ostaje da se vidi da li će napraviti još jedan.

Saša Kalajdžić (23) je rođen u Beču, poreklom je iz Srbije, ali ga je Austrija u nedavnom meču Lige nacija protiv Rumunije "kaparisala" kao svog reprezentativca. Stasiti napadač je stigao iz Admire na leto 2019. godine za 2.500.000 evra, a svi su ga odmah uporedili sa Piterom Kraučom, mada su mogli i sa Nikolom Žigićem. Ipak, sam igrač otkriva da nije tipična devetka.

Izabrane vesti

"Ja zapravo nisam klasični špic, nisam neko ko se mota u petercu. To je zato što sam u igrao dosta u veznom redu kad sam bio mlađi. Pokušavam da budem kreativniji. Trudim se da budem moderan napadač uprokos visini. Mislim da to dobro radim svojom sposobnošću i načinom igre. Sviđa mi se kako igramo. Nisam klasična "devetka", pre nešto između devetke i desetke. Recimo devet i po", rekao je Kalajdžić.

A onda malo i o svojim idolima, a pre svih o Nemanji Matiću.

"Čuo sam za poređenja sa Kraučem zbog visine i Ibrahovićem. Kada sam igrao u veznom pomalo mi je bio idol Nemanja Matić, koji je takođe Srbin, jer ja imam srpske korene. Pokušao sam da se upoređujem sa njim. Bilo je mnogo nadimaka, ali mi ne smeta ako se ljudi zabavljaju. Ako mogu da im izmamim osmeh na lice onda je to najvažnija stvar. Ja sam samo Saša, samo želim da igram. Čuo sam i da sam "sledeći Mario Gomez", ali zaista ne mogu da se poredim sa svim tim igračima, ali sa druge strane je lepo biti spomenut u istoj rečenici. Zapravo, ne mogu da učinim mnogo po tom pitanju".

Štutgart je kao novajlija u Bundesligi prilično iznenadio sa dosadašnjim rezultatima. Sastav Pelegrina Mataraca je ostvario dve pobede i dva remija u dosadašnjih pet kola, uz jedan poraz, a zanimljivo oba slavlja je ostvario u gostima protiv Majnca (4:1) i Herte (2:0). To dovoljno govori o tome koliko će ekipa Manuela Bauma imati težak zadatak ove večeri.


tagovi

Saša Kalajdžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara