Edinson Kavani i Luis Suarez (©Reuters)
Edinson Kavani i Luis Suarez (©Reuters)

Suarez i Kavani ruše oslabljene Kolumbijce

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.07.21. | 22:42

Nastavlja se program u četvrtfinalu Kopa Amerike. U ponoć će Trikolori bez Kvadrada i Uribea pokušati da iznenade favorizovane Urugvajce

Nije bilo iznenadenja u grupnoj fazi Kopa Amerike, ali sada sledi ono pravo - dueli osam najboljih selekcija kontinenta, a jedan od najzanimljivijih parova prve nokaut faze čine Urugvaj i Kolumbija. Njihov duel na programu je u noći između subote i nedelje, počinje tačno u ponoć, a pobednik će u polufinalu da se pridruži finalistima sa prethodnog šampionata Južne Amerike, Brazilu i Peruu.

Četa Oskara Tabareza više je pokazala u prvom delu prvenstva. Urugvajci su bili drugi u grupi A iza Argentine, dok su Kolumbijci završili kao treći u grupi B, a bolji od Kafeterosa bili su Brazil i Peru, finalisti Kopa Amerike iz 2019. godine. Udarna snaga Urusa je tandem iskusnih napadača Luis Suarez i Edinson Kavani. U dosadašnjem delu takmičenja raspoloženiji je bio golgeter Mančester Junajteda koji je postigao dva gola, dok je zvezda madridskog Atletika jednom zatresle mrežu rivala na četiri utakmice. Uzgred, Urugvaj igra tvrdo: na sva četiri dosadašnja meča došlo je UG 0-2.

Izabrane vesti

23.55: (2,40) Urugvaj (2,95) Kolumbija (3,40)

Kolumbija je slavila samo na startu kada je srušila Ekvador golom veziste Boke Edvina Kardone. Selektor Rejnaldo Rueda, kojem je ovo prvo veliko takmičenje sve je iznenadio kada se odrekao usluga Hamesa Rodrigeza. Novi kormilar Trikolora dosta je menjao u četiri meča grupne faze, posebno u napadu. Smenjivali su se Migel Borha, Rafael Bore, Duvan Zapata i Luis Murijel, ali samo tri gola na kontu za 360 minuta Kopa Amerike je preskroman učinak.

Na poslednje tri utakmice ovih selekcija viđeno je UG3+. Urugvajci su bolji poslednjih godina (tri pobede i po jedan remi i poraz od 2013.), a u poslednjem odmeravanju, sredinom novembra prošle godine Suarez i drugovi deklasirali su Kolumbiju u Barankilji sa 3:0 u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru. Tabarezovi izabranici su u boljoj formi, pa im i sada dajemo blagu prednost.

Uz to, Kolumbijci su oslabljeni, suspendovan je Huan Kvadrado. Vezista Juventusa je zaradio suspenziju protiv Brazila, kada je dobio parni žuti karton. Kako je Kopa Amerika završena i za Uribea, zbog povrede mišića, jasno je da će vezni red Trikolora da bude znatno slabiji nego što smo navikli.

Pobednik ovog meča igraće u polufinalu sa boljim iz duela Argentine i Ekvadora, koji počinje noćas od 03.00.

KOPA AMERIKA – ČETVRTFINALE

Petak

Peru - Paragvaj 3:3 (2:1) 4:3 posle penala

/Lapadula 21, 40, Jotun 80 - Gomez 11, Alonso 54, Avalos 90/

Subota

Brazil - Čile 1:0 (0:0)

/Paketa 47/

23.55: (2,40) Urugvaj (2,95) Kolumbija (3,40)

Nedelja

03.00: (1,65) Argentina (3,60) Ekvador (6,00)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

reprezentacija Urugvajareprezentacija KolumbijeKopa Amerika 2021Kopa Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara