Federiko Kjeza (©reuters)
Federiko Kjeza (©reuters)

Subota u Seriji A: Juve bez Kjeze na ivici provalije u Veroni

Vreme čitanja: 6min | sub. 30.10.21. | 12:52

Atalanta i Lacio pokušavaju da prebrode svoje muke, Sampdorija bi da ostane noćna mora Torina

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Najvažniji meč subotnjeg programa Serije A se igra na Bentegodiju između Verone i Juventusa. Posle poraza od Sasuola za Bjankonere je današnji okršaj u Venetu veoma nezgodan pošto bi u slučaju još jednog pogrešnog koraka i definitivno bila otvorena kriza u Kontinasi. Vatrometni meč se očekuje u Bergamu između Atalante i Lacija i dva najveća “mrguda” među trenerima u Seriji A, Đan Pjera Gasperinija i Mauricija Sarija. U Torino će Ivan Jurić i Granate pokušati da razbiju noćnu moru zvanu Sampdorija koja im je nanela dosta poraza u poslednjih par godina.

Izabrane vesti

18.00: (4,40) VERONA (3,50) JUVENTUS (1,95)

Juventus dolazi na gostovanje Veroni sa olovnim nogama i tamnim oblacima koji su zaklonili horizont u Seriji A Maksu Alegriju i njegovim fudbalerima. Na već postojeće probleme nakalemila se i povreda Federika Kjeze koji nije ni doputovao u grad Romea i Julije, mada se u Kontinasi nadaju da će moći da istrči na teren protiv Zenita u Ligi šampiona. Osim Kjeze, Alegri ne može da računa na Kena, De Šilja i Remzija.

Kormilar Juventusa će 14 put na 14 utakmica u ovoj sezoni (Serija A i Liga šampiona) izvesti različit sastav. Najveća novina bi trebalo da bude Artur na sredini terena zajedno sa Bentankurom pošto je Lokateli igrao sve prethodne mečeve. Novina se očekuje i u odbrani gde je došao red na Bonučija da predahne. Pojedini izveštači najavljuju da bi na Bentegodiju mogli da vidimo i defanzivni tandem De Liht - Rugani, mada je teško poverovati da bi Alegri reskirao da uđe u delikatan meč protiv Verone sa parom centralnih bekova koji nisu nijednom igrali zajedno u ovoj sezoni.

Igor Tudor ima sve igrače na raspolaganju izuzev Kazalea i Frabote. Hrvatski stručnjak je protiv Udinezea sve iznenadio početnim sastavom opravavajući svoj izbor zgusnutim kalendarom i činjenicom da njegovi igrači nisu naviknuti da igraju svaka tri-četiri dana.

Večeras bi trebalo da vidimo, više-manje, isti sastav koji je trijumfovao protiv Lacija. Povređenog Kazalea će zameniti Manjani dok su na sredini terena Ilić, Tameze i Velozo kandidati za dva mesta na sredini terena između krila, kapitena Faraonija i Lazovića.

Juventus nije uspeo nijednom da pobedi Veronu na poslednja tri odmeravanja snaga, dva remija i jedan poraz. Interasantno je da pored Verone samo Atalanta može da se pohvali sa istim podvigom da nije izgubila nijednom na poslednja tri odmeravanja snaga. Budući da je Ivan Jurić bio trener u prethodne dve sezone Verone i da je on jedan od Gasperinijevih fudbalskih apostola, nameće se zaključak da Stara dama nema rešenje za timove koji forsiraju stil igre koji praktikuju Verona i Atalanta. Podsetimo i da je Juve pobedio Jurićev Torino pre par nedelja više zahvaljujući sreći nego prikazanoj igri.

Verona je posle dva startna poraza na Bentegodiju nanizala tri pobede dok je Juve izgubio samo jedan meč daleko od Torina (protiv Napolija u trećem kolu).

VERONA - JUVENTUS (TV Arenasport, 18.00)

VERONA (3-4-2-1): Montipo - Davidovič, Ginter, Manjani - Faraoni, Ilić, Velozo, Lazović - Barak, Kaprari - Simeone

JUVENTUS (4-4-2): Ščesni - Danilo, De Liht, Kjelini, Aleks Sandro - Kvadrado, Bentankur, Artur, Rabio - Dibala, Morata

------------------------------------ 

15.00: (2,00) ATALANTA (3,70) LACIO (3,90)

Okršaj Atalante i Lacija je sudar dva tima koji imaju potpuno oprečne tendencije u ovom šampionatu. Dea je od 18 bodova osvojilia samo pet na svom stadionu, dok je Lacio od 17 samo četiri doneo kući sa gostovanja.

Valja napomenuti i da je Atalanta zabeležila samo jednu pobedu na šest poslednjih mečeva na Gevis stadionu, kao i da je poslednji meč sa Lacijom u Bergamu izgubila prekinuvši seriju od sedam duela sa Nebeskoplavima bez poraza.

---------------------------------

Utakmice šampionata Turske možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------------------

Dva trenera, Đan Pjero Gasperini i Mauricio Sari, uz Valtera Macarija dva najveća “kalimera” u Seriji A - stalno ih nešto žulja i uvek nađu razlog da se nešto ili nekoga žale - su izneli ponovo seriju optužbi i lamentela. Gasperini se žalio na sudije, a Sari na kalendar. Trener Boginje je čak razmišljao i da se ne pojavi na klupi iz protesta protiv sudija ovog popodneva.

Atalanta je veoma oslabljena. Istina, Gasperini je u poslendnjem momentu dobio na raspolaganje oporavljenog Demirala u odbrani, ali i dalje ima van stroja petoricu prvotimaca zbog povreda (Pesina, Hatebor, Gosens, Toloi, Đimsiti) plus Palomino koji ne može da pomogne drugovima jer je suspendovan zbog zbira žutih kartona.

Na drugoj strani Sariju nedostaje samo Zakanji mada iz Formela stižu vesti da Lacari i Luis Alberto nisu baš fit i da bi zato mogli da vidimo tim Nebeskoplavih koji je prilično razočarao na poslednjim gostovanjima. Jedna od novosti u timu Rimljana bi mogla da bude zamena mesta Hisaja i Marušića, odnosno Sari bi mogao da premesti Albanca na desni bok a Beograđanina na levi.

U Rimu, i pored toga što je Atalanta oslabljena, strahuju da bi moglo da se ponovi četvrti put pravilo da Lacio pruži lošu partiju posle utakmice tokom sedmice. Tako je bilo svaki put kada su Nebeskoplavi igrali u Ligi Evrope (Kaljari, Bolonja, Verona).

Čiro Imobile će biti u centru pažnje jer bi danas na stadionu na kojem je postigao prvi gol u dresu Lacija mogao da uđe u legendu kao najefikasniji igrač Nebeskoplavih svih vremena. Kuriozitet je da je Silvio Piola svoj 159. gol u Seriji A za Lacio postigao upravo protiv Atalante u Bergamu 1943. godine, tako da bi do smene na vrhu večne liste strelaca Lacija moglo da dođe posle 78 godina na istom mestu gde je postavljen aktuelni rekord.

ATALANTA - LACIO (TV Arenasport, 15.00)

ATALANTA (3-4-1-2): Muso - Lovato, Demiral, De Ron - Zapakosta, Kopmejners, Frojler, Mahle - Pašalić - Malinovski, Zapata.

LACIO (4-3-3): Rejna - Hisaj, Luiz Felipe, Ačerbi, Marušić - Milinković, Lejva, Bašić - F. Anderson, Imobile, Pedro.

------------------------------------ 

20.45: (1,85) TORINO (3,70) SAMPDORIJA (4,60)

Sampdorija je u prethodne dve sezone bila mala noćna mora Torina zabeleživši tri pobede i jedan remi. I za trenera Granata Ivana Jurića Dorijani su zla kob: na sedam mečeva protiv kluba iz Đenove, Jurić je samo jednom izašao kao pobednik uz jedan remi i čak pet poraza. Takođe, Torino nije uspeo da veže dve pobede na svom terenu više od godinu dana, poslednji put se to dogodilo u julu prošle godine posle “lokdauna”.

Međutim, dosadašnji tok šampionata je pokazao da je Torino u mnogo boljoj formi nego Sampdorija. Štaviše, klub Urbana Kaira je osvojio mnogo manje bodova nego što je to objektivno zaslužio prikazanom igrom na terenu.

S druge strane Roberto D’Aversa koji je, kao i Jurić Torino, preuzeo ovog leta Sampdoriju reskira ozbiljno da ostane bez posla ako ne uknjiži bodove večeras i sledećeg vikenda protiv Salernitane.

Biće interesantno videti da li će Jurić poštovati “minuli rad” kapitena Belotija protiv Sampdorije. Centarfor Granata je postigao osam golova u Seriji A protiv Dorijana i samo je Sasuolu više puta zatresao mrežu u elitnom italijanskom društvu.

Oba tima imaju nekoliko važnih igrača van stroja. Torinu nedostaju povrđeni Ansaldi, Edera, Mandragora i Pjaca dok Sampu fale Vere, Damsgard, Vijera, Ihataren.

Vanja Milinković Savić i Saša Lukić će i večeras biti potvrđeni kao stareteri u dresu Granata. Osim nedoumice u napadu, Beloti ili Sanabrija, Jurić ima još jednu dilemu između Linetija i Preta. Šef stručnog štaba Sampdorije je probao nekoliko formacijskih postavki uključujući 4-3-3 i 4-4-2 i od toga zavisi da li ćemo u napadu videti Kaputa ili iskusnog Kvaljarelu. Novina bi mogao da bude Berežinski u ulozi spoljnog veznog u formaciji 4-4-2 ili Kandreva kao deo napadačkog trozupca sa Kaputom i Gabijadinijem u postavci 4-3-3.

TORINO - SAMPDORIJA (TV Arenasport, 20.45)

TORINO (3-4-2-1): Milinković - Điđi, Bremer, Rodrigez - Singo, Lukić, Pobega, Ajna - Praet, Brekalo - Sanabrija (Beloti)

SAMPDORIJA (4-4-2): Audero - Dragušin, Jošida, Šabo, Auđelo - Berežinski, Torsbi, Ekdal, Kandreva - Gabijadini, Kvaljarela

------------------------------------

Piše: Željko PANTELIĆ

SERIJA A – 11. kolo

Subota:

15.00: (2,00) Atalanta (3,70) Lacio (3,90)

18.00: (4,50) Verona (3,50) Juventus (1,93)

20.45: (1,85) Torino (3,70) Sampdorija (4,60)

Nedelja:

12.30: (1,33) Inter (5,70) Udineze (10,0)

15.00: (1,55) Fjorentina (4,40) Specija (6,50)

15.00: (2,15) Đenova (3,40) Venecija (3,70)

15.00: (1,80) Sasuolo (3,80) Empoli (4,80)

18.00: (9,00) Salernitana (5,60) Napoli (1,35)

20.45: (2,50) Roma (3,40) Milan (3,00)

Ponedeljak:

20.45: (1,88) Bolonja (3,70) Kaljari (4,40)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Masimilijano AlegriLeonardo BonučiFederiko KjezaDarko LazovićSergej Milinković SavićSaša Lukić

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara