Dijego Godin, Đuzepe Jakini i Fabio Kvaljarela (©Shutterstock, ©Reuters, ©AFP)
Dijego Godin, Đuzepe Jakini i Fabio Kvaljarela (©Shutterstock, ©Reuters, ©AFP)

Subota u Seriji A: Poslednji voz za Jakinija prolazi na Tardiniju, dvoboj senatora u Kaljariju - Kvaljerele i Godina

Vreme čitanja: 5min | sub. 07.11.20. | 13:30

Treneru Fjorentine se drma klupa pred gostovanje u Parmi. Duel veterana u prvom planu na Sardiniji. Specija bez 12 fudbalera protiv Beneventa

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima

Meč na Tardiniju protiv Parme je poslednja šansa za trenera Fjorentine Bepa Jakinija da sačuva svoju klupu, mada ima onih koji tvrde da će bez obzira na rezultat protiv ekipe Fabija Liveranija, doći do promene na kormilu Ljubičastih. Na Sardenja areni se očekuje još jedan spektakularni meč Kaljarija i Sampdorije, nešto u prošlogodišnjem stilu kada su Sardi pobedili 4:3, budući da odbrana Sarda pušta vodu na sve strane, a Kvaljarela ima uvek pik kada vidi crveno-plave Kaljarija. Benevento je apsolutni favorit protiv Specije jer gostujući tim ne može da računa čak na 12 igrača, uglavnom zbog povreda, a ne zbog Kovida-19.

Izabrane vesti

Bepe Jakini se ne predaja iako ćete teško naći čoveka koji je spreman da stavi i deset evra da će aktuelni trener Fjorentine biti i dalje na istoj klupi za dve nedelje kada se nastavi prvenstvo. Čezare Prandeli je već viđen u svojoj drugoj avanturi na klupi Ljubičastih i samo čeka poziv iz Nju Džerzija gde se nalazi gazda kluba Roko Komiso.

Bez obzira na sve veću senku Prandelija, Jakini želi da vidi reakciju i dokaz odanosti svojih fudbalera pod krilaticom da je jedino važna Fjorentina. Toskanci će biti prilično oslabljeni, osim komandanta odbrane Pecele, što je najveći hendikep za kormilara Ljubičastih, neće biti ni novih pojačanja Kaljehona (Kovid 19) i Borha Valera (povreda), kao ni reprezeantativca Argentnie Kvarte (suspendovan zbog kartona). Silom prilika, Milenković će ponovo igrati u ulozi centralnog defanzivca u tročlanoj odbrambenoj liniji.

Jakini je na konferenciji za novinare stavio do znanja da bi Pulgar mogao da se vrati u tim što znači da bi Bonaventura trebalo da se preseli na klupu. Jedina velika nedoumica ostaje ona klasična, u napadu: Kuame ili Vlahović kao partner Franka Riberija. Braneći svoju poziciju, trener tima iz Firence je podsetio da su njegovi igrači uputili najviše udaraca na gol u šesnaestercu u Seriji A, ali da u timu nemaju Batistutu.

Imamo mlade i talentovane napadače, ali nijedan od njih u ovom momentu nije Batistuta. Potrebno je strpljenje, Simeone je primer da sa mladima morate da bude strpljivi”, aludirao je Jakini na činjenicu da je sin Čola Simeona otišao iz Firence jer je prolazio kroz sličnu situaciju kao Vlahović, Kuame i Kutrone.

Nikola Milenković (©Reuters)Nikola Milenković (©Reuters)

Parma osokoljena igrom i remijem protiv Intera, i pored toga što im je pobeda izmakla u sudijskoj nadoknadi vremena, želi da potvrdi uspon forme u poslednjih par nedelja. Ciklon Kovida-19 je protutnjao Tardinijem i Fabio Liverani konačno ima veliki broj igrača na raspolaganju za meč sa Fjorentinom. Odsutni su zbog povreda Korenlijus i Buzi.

Oko sastava nekadašnjih “Mlekadžija” postoje dve nepoznanice: na sredini terena konkurenti za jedno mesto su Siprijen i Grasi, a u napadu Karamo i Ingleze se nadaju da će biti partneri Žervinja u špicu.

Na strani Parme je tradicija, tim iz Emilije nikada u svojoj istoriji nije izgubio dva vezana meča na Tardiniju od Fjorentine, a u prošloj sezoni su izašli sa terena pognute glave.

PARMA (4-3-1-2): Sepe - Jakoponi, Galjolo, Bruno Alveš, Pecela - Siprijen, Ernani, Kurtić - Kucka - Ingleze, Žervinjo

FJORENTINA(3-5-2): Drongovski - Kaseres, Milenković, Igor - Lirola, Amrabat, Pulgar, Kastrovili, Biragi - Vlahović, Riberi

KALJARI - SAMPDORIJA

Meč na Sardenja areni će biti poprište duela dvojice veterana Kvaljarele i Godina. Iskusni italijanski napadač u Kaljariju ima jednu od svojih omiljenih žrtvi u Seriji A, uz Atalantu, Fjorentinu i Kjevo. Na drugoj strani, Kaljari je i pored velikog pojačanja u odbrani nije uspeo da smanji broj golova koje prima na utakmicama, čak 15 u prvih šest kola.

Međutim, na strani tima Euzebija Di Frančeska je tradicija: Kaljari je najviše pobeda u Seriji A ostvario upravo protiv Sampa a na poslednjih deset odmeravanja snaga na Sardiniji nije izgubio nijednom (pet pobeda i pet remija). U svežem sećanju je i vatrometna pobeda od 4-3 iz prethodne sezone kada su Sardi preokrenuli prednost tima iz Đenove od 1-3.

Di Frančesko ima gotovo sve fudbalere na raspolaganju za meč i i jedina dilema oko sastava je između Unasa i Sotila. Alžirac je u blagoj prednosti u odnosu na Italijana.

Sampdorija stiže u velikom zaletu u Kaljari. Klaudio Ranijeri i njegovi momci su osvojili deset bodova na poslednja četiri meča i sa poslednja dva gostovanja su se vratili kući pevajući. Tri vezane pobede u gostima na klupi Sampad su ostvarili samo Erikson pre četvrt veka i Novelino pre 16 godina.

Iskusni italijanski stručnjak neće moći da računa na dvojicu napdača Kejtu i Gabijadinija, a ni Kandreva još uvek nije sto posto fit, tako da je pitanje da li će istrčati na teren od prvog minuta ili će biti džoker Ranijerija ako stvari krenu po zlu na Sardenja areni.

KALJARI (4-2-3-1): Kranjo - Zapa, Valukijevič, Godin, Likojanis - Marin, Rog - Unas, Žoao Pedro, Nandez - Simeone

SAMPDORIJA (4-4-1-1): Audero - Berežinski, Jošida, Toneli, Auđelo - Damsgard, Torsbi, Ekdal, Jankto - Ramirez - Kvaljarela

BENEVENTO - SPECIJA

Filipo Inzagi želi da prekine seriju od tri uzastopna poraza. Specija je idealan protivnik da se uknjiže nova tri boda i pobegne od zone ispadanja. Šef stručnog štaba Beneventa ne želi da odustane od svoje igre koja podrazumeva tzv. visoki presing i fajterskog pristupa mečevima u kojima želi da postigne gol više. Protiv Specije tim iz Kampanje neće moći da računa na “pocrvenelog” Kaprarija na meču sa Veronom, kao i na povređenog Jaga Falkea. Zbog odsustva dvojice napadača, Inzagi ima nameru da promeša karte u napadu i priliku bi mogli da dobiju Sau i Mončini, mada Lapadula ostaje favorit da predvodi ofanzivnu trojku Beneventa.

Specija i Benevento nisu dosada igrali u elitnoj italijanskoj fudbalskoj ligi a u Seriji B nije nikada izašao remi u njihovim dvobojima: četiri pobede Beneventa, dve Specije. Za tim iz Ligurije bila bi premija da iščupaju bod na stadionu Vigorito. Za razliku od Benevanta koji ne može da računa samo na par fudbalera, Specija je desetkovana povredama, čak 12 fudbalera je van stroja: Galabinov, Ramos, Sala, Farias, Mađore, Erlić, Mastinu, Bartolomei, Matijelo, Akampora, Zoet i Verde.

BENEVENTO (4-2-3-1): Montipo - Leticija, Glik, Kaldirola, Fulon - Jonita, Skjatarela, Dabo - Insinje, Sau – Lapadula

SPECIJA (4-3-3): Provedel - Ferer, Terci, Šabo, Bastoni - Dejola, Riči, Pobega - Agudelo, Enzola, Gjazi

SERIJA A - 7. KOLO

Petak

Sasuolo - Udineze 0:0 (0:0)

Subota

15.00: (2,70) Kaljari (3,30)Sampdorija (2.60)

18.00: (2,25) Benevento (3,40) Specija (3,20)

20.45: (3,05) Parma (3,35) Fjorentina (2,35)

Nedelja

12.30: (3,35) Lacio (3,45) Juventus (2,15)

15.00: (2,75) Atalanta (3,45) Inter (2,50)

15.00: (6,00) Đenova (4,20) Roma (1,55)

15.00: (2,00) Torino (3,45) Krotone (3,80)

18.00: (4,50) Bolonja (3,70) Napoli (1,78)

20.45: (1,45) Milan (4,40) Verona (7,25)

***kvote su podložne promenama


PišeŽeljko PANTELIĆ


tagovi

ItalijaSerija AFjorentinaKaljariSampdorijaSpecijaBenevento

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara