Neven Subotić (©Reuters)
Neven Subotić (©Reuters)

Subotić raskinuo sa Denizlijem zbog neisplaćenih plata, slučaj prijavljen u FIFA

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.01.21. | 16:34

Srpski štoper nije prihvatio predloženi plan reprograma duga, zbog čega je odmah napustio klub

Neven Subotić od petka više nije član turskog Denizlija, objavljeno je na zvaničnom klupskom sajtu.

Saradnja je raskinuta posle samo četiri meseca zbog neisplaćenih plata. Subotić nije prihvatio klupsku ponudu za reprogram duga, zbog čega je momentalno napustio Tursku.

Izabrane vesti

Kako pišu mediji u Turskoj slučaj je već prijavljen u FIFA i Subotić će pravnim putem tražiti isplatu svih zaostalih zarada. Nije samo on u pitanju, isto su reagovali i Matje Dosevi, Fabijano Lajsman, Tijago Lopes i Kostel Pantilimon. Nije to ništa novo u turskom fudbalu, pošto su tamošnji klubovi odavno u ozbiljnim finansijskim problemima pošto su svojevremeno dovodili pojačanja za ogroman novac kako bi poboljšali imidž domaćeg prvenstva, ali su svetska ekonomska kriza i nestabilna situacija u toj zemlji doveli da mnogi budu na ivici sloma.

Prvi čovek kluba Ali Četin potvrdio je da se Denizli nalazi u velikim problemima, ali i naglasio da se ne predaje unapred…

“Nikada nismo oklevali, uvek smo ulagali sve napore da Denizli učinimo boljim klubom. Radili smo dan i noć kako bismo pronašli sponzore i izvore prihoda, mobilizovali smo sve moguće snage. Želim da svima bude jasno da ćemo Upravni odbor i ja kao predsednik uraditi sve da dovedemo Denizli u bolju poziciju. Nastavićemo da ispunjavamo naše dužnosti, jer je Denizli iznad svih nas”, izjavio je Četin.

Subotić je u Denizli stigao u septembru na poziv Roberta Prosinečkog, ali je ubrzo potom otišao iz kluba i kola su krenula nizbrdo. Denizli se trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa 14 osvojenih bodova, pet manje od sigurne zone.

Nekadašnji srpski reprezentativac je za Denizli odigrao pet utakmica i postigao jedan gol, ali se u međuvremenu i povredio.



tagovi

DenizliNeven SubotićZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara