Elčeov stadion (©Reuters)
Elčeov stadion (©Reuters)

Sudbina, šta li je: Elče do baraža zbog korone, do Primere golom u 96. minutu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.08.20. | 00:10

Kristijan Stuani veliki tragičar Đirone

Ueska i Kadiz direktno, a kroz baraž – Elče! Koji verovatno ne bi ni bio tu da Fuenlabrada zbog korona virusa nije ostala bez pola tima zbog čega je u poslednjoj utakmici regularnog dela sezone, suprotno pravilima odigranoj i-ha posle svih ostalih, izgubila od već ispalog Deportiva. Elče se tako umuvao među šest najboljih u Segundi, a kroz baraž se umuvao i među najbolje u Španiji. U revanš utakmici finala baraža pogodak Perea Mile u šestom minutu sudijske nadoknade doneo je Elčeu minimalac na gostovanju kod Đirone i plasman u elitu.

Zasluženo, s obzirom da je kroz tri utakmice baraža Elče prošao bez primljenog gola. Mada je nastala panika kad ga je trebalo dati. Jer u prvom meču bilo je 0:0 i da je tako bilo i u revanšu Đirona bi – posle produžetaka, ali bez penala – išla dalje na osnovu plasmana u regularnom delu sezone.

Izabrane vesti

I slutilo je da će se to i desiti, sve dok iskusni Kristijan Stuani, godinama već najbolji igrač Đirone, nije isključen u 61. minutu zbog starta koji je mogao da protivniku polomi nogu.

Sa igračem više, Elče je mogao da krene svim silama u juriš i to se na kraju isplatilo kada je Pere Mila na Fidelov centaršut glavom pogodio za 1:0 i šok domaćeg tima. Da sve bude još luđe u ionako najluđoj ligi Evrope u ovoj već preludoj sezoni: u 99. minutu Đirona je uzdrmala okvir Elčeovog gola.

Centimetar ili dva, to je ono što je napravilo razliku. Pa pre toga taj crveni karton. Pa još pre toga zaraza u Fuenlabradi. Bilo je suđeno Elčeu. Da se posle pet godina vrati u Primeru.



tagovi

Segunda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara