Atalanta – Real Madrid (©Reuters)
Atalanta – Real Madrid (©Reuters)

Sudija ubio Atalantu, od spektakla napravio viktoriju, Mendi uzeo ulogu egzekutora

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.02.21. | 22:58

Levi bek strelac sa 18 metara – 1:0

Očekivao se spektakl. Sudar dva tima koja ne umeju da igraju u rikverc. Samo napad i uvek u napad.

Atalanta koja nikog ne brenuje, pogotovo u svom domu i Real koji je – Real. Kakav god da je, uvek je najveći klub Evrope.

Izabrane vesti

A, onda je glavnu rolu odneo – sudija. Skandalozna odluka Tobijasa Štilera da u 17. minutu isključi Frojlera u situaciji kada je žuti karton sasvim primerena kazna, u čemu se slaže velika većina fudbalske javnosti, potpuno je ubila utakmicu. Uništila je najavljeni spektakl. Umesto 90 minuta jurnjave po dužini i širini terena dobili smo viktoriju, igru na samo jednoj polovini terena.

Preveliki je to džoker kada su u pitanju dva tima visoke klase. Real se načekao da kruniše tu prednost i dočekao je u 86. minutu, kada je Ferlan Mendi pogodio udarcem sa 18 metara – 1:0.

Veliku je prednost stekao madridski sastav za revanš. Pobeda, gol u gostima. Umela je Atalanta da pravi čuda, niko ne bi bio iznenađen da u Španiji sve okrene u svoju korist, ali ipak, malo ko može da se pohvali takvim obrtima protiv Reala na Bernabeuu.

Atalanti su slomljena krila u fazi utakmice kada su se još ispipavale snage na terenu. Jeste ceo tim iz Bergama uhvaćen u pogrešnom položaju u tom 17. minutu, Mendi je protutnjao kao brzi voz kroz sredinu polja, Frojler ga je srušio s leđa... Sve je tu jasno, ništa sporno. Osim kartona koji je potegao sudija Štiler. Žuti bi bio po meri.

Sve posle toga bila je klasična igra viktorije. Pogotovo u drugom poluvremenu, jer je u prvom Atalanta još povremeno davala znake života, probala da igra u napred, pravila i neke solidne akcije ispred šesnaesterca Madriđana.

Od finiša prvog dela počela je opsada kaznenog prostora Boginje iz Bergama. Ređali su se udarci Iska, Modrića, Vinisijusa, pa strašna odbrana Golinija u poslednjem minutu kada je Kazemiro tukao glavom...

Nastavilo se u nastavku, stoodstotnu šansu nije iskoristio Vinisijus, izblokiran je na petercu. Atalanta je sabijana sve više u šesnaesterac, Gasperini ne navikao na takve situacije pravio je možda i malo čudne izmene, ali je delovalo da će se njegov tim izvući, da će odoleti. Čak bi 0:0 u takvom odnosu snaga još bio dobar rezultat, gol na strani bi mogao da donese prolaz dalje.

I onda je opet na scenu stupio Mendi. Čovek koji je iznudio crveni karton, pet minuta pre kraja je postigao gol. I to desnom nogom. Udarcem van šesnaesterca. Egzekucija. Širok osmeh Zinedina Zidana, čoveka kojeg je malo ko u životu video dva puta da se nasmejao...

Real je pred prolaskom dalje, ali bila bi kobna greška otpisati Atalantu. Boginja je to. Pogotovo sad kad nema šta da izgubi...

ATALANTA – REAL MADRID 0:1 (0:0)

/Mendi 86/

ATALANTA (3-4-1-2): Golini – Toloi, Romero, Đimšiti – Maele (od 85. Palomino), De Ron, Frojler, Gosens – Pesina – Mjurijel (od 56. Iličić, od 86. Malinovski), Zapata (od 30. Pašalić).

REAL MADRID (4-3-3): Kurtoa – Lukas, Varan, Naćo, Mendi – Kazemiro, Kros, Modrić – Vinisijus (od 57. Marijano), Asensio (od 76. Aribas), Isko (od 76. Duro).

LIGA ŠAMPIONA - OSMINA FINALA

Sreda

Atalanta - Real Madrid 0:1 (0:0)

/Mendi 86/

M'gladbah - Mančester siti 0:2 (0:1)

/Bernado 29, Žezus 65/


tagovi

Real MadridAtalantaLiga šampiona

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara