(©Reuters)
(©Reuters)

Sudije sa mikrofonima za objašnjavanje – još jedan novitet Superlige

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.04.21. | 22:43

Kao i seleri kap za igrače

Isplivala su još dva segmenta buduće evropske Superlige koji definitivno idu u prilog teoriji da je na delu amerikanizacija fudbala na Starom kontinentu.

Decenijama Ameri nisu uspevali da uhvate korak sa Evropljanima kada je „soker“ u pitanju, pa i kada se pelcer napokon primio na njihovom kontinentu, bili su i dalje miljama daleko od popularnosti kakvu fudbal ima u ovom delu sveta. Zato su rešili da ga pobede, da ga oblikuju svojim novcem onako kako se njima sviđa.

Izabrane vesti

Superliga donosi novi sistem takmičenja u kojem će igrati samo bogati, a revolucija će zahvtatiti i – suđenje. Kako piše španska Marka, arbitri će na utakmicama novog elitnog prvenstva nositi na dresovima prikačene mikrofone. I kada budu dosudili neki sporan detalj, oni će preko mikrofona, naglas, objašnjati navijačima šta su dosudili i zbog čega!

Pored toga, uvodi se seleri kap za klubove. Sve što je UEFA maštala, ali nije smela ili mogla da uradi. Što je u neku ruku probala sa finansijskim fer plejom, pa je oduvana ka prašina.

Klubovi koji zaigraju u Superligi moći će 55 odsto godišnjeg prihoda da troše na plate igrača i ni mrvicu preko toga. Još jedam američki izum, poznat iz NBA lige.

Šta li će još biti novitet na fudbalskim terenima na kojima će se sastajati najbogatiji klubovi sveta, tek ćemo da vidimo. Možda se vreme utakmice podeli po četvrtinama ili uvede šut koji vredi dva „gola“...


tagovi

Evropska Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara