Konor Grant (©Reuters)
Konor Grant (©Reuters)

Šumaher sačuvao najbolje za kraj, strašnom Plimutu Čempionšip nije daleko

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.03.22. | 12:14

Liga 1: Tim sa krajnjeg juga Engleske vezao pet pobeda i večeras juri šestu protiv Čeltnama

Zelena armija izgleda spremno da se "pobije" za promociju. Da li kroz baraž u Ligi 1 ili direktnu ulaznicu, ostaje da se vidi. Izgledno je jedino da Plimut blista poslednjih sedmica i nagoveštava da je najbolje sačuvao za kraj. Večeras mu u sklopu zaostalog susreta 31. kola na krajnji jug, na Houm park, stiže Čeltnam, i biće to dobra prilika da nastavi trijumfalan niz (20.45).

Dok domaći trenutno zauzimaju četvrtu poziciju na tabeli, Čeltnam je na 12. mestu pošto je nedavno vezao dve pobede. To deluje malo u odnosu na pet uzastopnih slavlja koje je zabeležio Plimut.

Izabrane vesti

Kada je trener

Rajan Lou otišao u Preston krajem 2021. godine, navijači Zelene armije su imali razloga da budu razočarani. Ipak, Stiven Šumaher je napravio čuda kako bi održao klub u ligi i još ga vinuo u gornji dom da se takmiči za promociju u Čempionšip. Ukupno je pod njegovim vođstvom ekipa sakupila 35 bodova iz 18 mečeva, što je četvrti najbolji učinak u diviziji, a Plimut je sada na četvrtoj poziciji.

20.45: (1,85) Plimut (3,50) Čeltnam (4,40)

Kako sada stoje stvari, Argajl zaostaje za liderom Roteramom devet bodova, ali ima duel manje i trenutna forma kazuje da Milersi imaju razloga da gledaju preko ramena. Od poslednjeg poraza Plimuta, koji je došao baš od Roterama 26. februara, ekipa je nanizala pet pobeda bez primljenog gola, a poslednji trijumf je zabeležila rezultatom 4:0 protiv Akrington Stenlija.

Rajan Hardi je postigao četiri gola u tih pet mečeva, čime je njegov broj za kampanju dostigao 16 pogodaka iz 33 nastupa.

Što se Čeltnama tiče, on igra za ponos jer ima 17 bodova zaostatka od plej-ofa, na samo osam preostalih mečeva. Ujedno, imaju takođe 17 bodova više od zone ispadanja, ali kormilar Majkl Daf može da bude više nego zadovoljan prvom godinom kluba u ovoj diviziji. Želeće da se trenutna forma nastavi, da Robinsi sakupe devet poena od mogućih 12, a njihov jedini poraz došao je nedavno od MK Donsa koji jure promociju.


-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

ENGLESKA 3 - ZAOSTALI MEČ 31. KOLA

Utorak

20.45: (1,85) Plimut (3,50) Čeltnam (4,40)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Engleska 3Plimut

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara