Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Superkup Izraela: Dva Makabija se bore za titulu

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.07.21. | 14:16

Bogdan Planić sa timom iz Haife i Uroš Nikolić sa ekipom iz Tel Aviva ukrstiće koplja u nedelju od 19.30 časova

Utakmicom Superkupa ove nedelje će početi zvanično 70. fudbalska sezona u Izraelu. Sastaće se od 19.30 časova Makabi Haifa i Makabi Tel Aviv.

Haifa je prošle sezone osvojila titulu, pošto je imala četiri poena više od drugoplasiranog Tel Aviva. Žuti su morali da se zadovolje trofejem Kupa Izraela, koji su dobili posle velike drame u finalu. Gradskog rivala Hapoel savladali su tek posle produžetaka, sa 2:1.

Izabrane vesti

Makabi Tel Aviv ima priliku večeras da osvoji Superkup po osmi put u istoriji i tako dodatno poveća rekord. Već sada je najtrofejniji tim u tom takmičenju. Makabi iz Haife je znatno slabiji, do sada je bio pobednik tri puta.

19.30: (2,45) Makabi Haifa (3,00) Makabi Tel Aviv (2,95)

Nikada do sada ova dva tima nisu sastajala u Superkupu. U ostalim takmičenjima naravno jesu,a poslednjih godina je tim iz prestonice bio znatno uspešniji. Od poslednjih 10 okršaja tim iz Tel Aviva je slavio na šest, dok se Zeleni nijednom nisu radovali. Samo su četiri puta izvukli nerešeno.

Prošle sezone su remizirali oba puta u prvenstvu, dok su Žuti savladali imenjaka u polufinalu Kupa sa 2:0.

U nedelju ćemo gledati i duel dvojice srpskih igrača. Vezista Uroš Nikolić nastupa za tim iz prestonice, dok je Bogdan Planić štoper Makabi Haife.

Haifa je loše otvorila evropsku sezonu. Eliminisana je iz kvalifikacija za Ligu šampiona od strane Kairata, te je tako sprečeno gostovanje Crvene zvezde u Izraelu. Nastavio je makabi u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a tamo je u četvrtak savladao Dinamo u Tbilisiju sa 2:1.

Sa druge strane Makabi Tel Aviv igra u kvalifikacijama za Ligu konferencije, ali nije se proslavio na premijeri. U Nikšiću je sa Sutjeskom odigrao samo 0:0, tako da će pred svojim navijačima sledećeg četvrtka morati da potvrdi ulogu favorita.

SUPERKUP IZRAELA

Nedelja

19.30: (2,45) Makabi Haifa (3,00) Makabi Tel Aviv (2,95)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Izrael 1Makabi HaifaMakabi Tel Aviv

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara