Leandro Damijao (©AFP)
Leandro Damijao (©AFP)

Superkup Japana: Ima li Urava ono što je potrebno za magični Kavasaki?

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.02.22. | 23:17

Strašan uvod u sezonu u Zemlji izlazećeg sunca

Fudbalska sezona u Japanu počinje borbom za Superkup. Na Nisan stadionu u Jokohami za prvi trofej u kampanji sukobljavaju se Kavasaki Frontale, šampion Džej lige, i Urava, osvajač Carskog kupa iz prošle sezone (05.35).

"Japanski Gremio" se nada da će se nastaviti magija koja ga prati u proteklih pet godina, pošto je u tom periodu četiri puta bio krunisan u šampionatu i osvojio ukupno osam trofeja. Taj niz srebrnine uključuje i osvajanje Superkupa prošle i 2019. godine, pokazujući da je tim

Izabrane vesti

Torua Onikija

sposoban da već u predvorju nove sezone bude na visini zadatka i odigra veličanstveno.

Trijumfom za trofej u ovom takmičenju 2019. Frontale je savladao upravo Uravu rezultatom 1:0, golom Leandra Damijaa u drugom poluvremenu. Brazilac je bio najbolji strelac Džej lige u sezoni za nama sa 23 pogotka, i sva očekivanja su da će se još jednom boriti za nagradu za najubojitijeg.

05.35: (1,73) Kavasaki (3,50) Urava (4,60)

Zaustavljanje Damijaa je veliki i veoma neugodan zadatak, što su Urava i ostatak japanskih timova naučili godinama na teži način. Međutim, Redsi su dobro opremljeni i veruju da mogu da se nose sa bilo kojim protivnikom.

Osvajanje pehara na kraju prošle sezone u okviru Emperor kupa, dakle, ovorilo je apetite dvostrukom prvaku Azije, koji je poslednji put bio prvak Zemlje izlazećeg sunca još 2006. U pohod na Superkup, kasnije i Džej ligu, sastav Rikarda Rodrigeza ide ove sezone sa izmenjenom odbranom. Novajlija Tomoja Inukai mogao bi da dobije svoj prvi test u dresu Urave, sa ciljem da zaustavi Damijaa i moćni napad Frontalea.

Protekla tri međusobna susreta Kavasakija i Urave okončana su remijem sa golovima, a Redsi na slavlje nad rivalom čekaju od avgusta 2018. otkada su na svim frontovima odigrali devet duela.

Da li Urava ima ono što je potrebno ovog vikenda, ili će Frontale jasno dati do znanja da će 2022. biti još jedna godina dominacije za momke iz Kavasakija?

SUPERKUP JAPANA - JOKOHAMA

Subota

05.35: (1,73) Kavasaki (3,50) Urava (4,60)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

AzijaJapanKavasaki FrontaleUrava Reds

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara