Alfonso Dejvis proslavlja gol (Foto: AFP)
Alfonso Dejvis proslavlja gol (Foto: AFP)

Supersonični Alfonso Dejvis pokrenuo Kanadu, golčina Desta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.10.21. | 03:48

Favoriti preokretima do trijumfa

Veče preokreta u Konkakaf kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo naredne godine. Posle razočaravajućih rezultata od pre tri dana, SAD i Kanada su položili popravni i prišli korak bliže Kataru.

Jenkiji su u Kolumbusu uz dosta muke savladali Kostariku (2:1), dok je Kanada, iako je takođe morala da nadoknađuje rano primljen gol, odličnom igrom u drugom poluvremenu ubedljivo trijumfovala nad Panamom (4:1).

Izabrane vesti

Osokoljena trijumfom nad Sjedinjenim Američkim Državama u prethodnom kolu, Panama je krenula hrabro i već u petom minutu stigla do prednosti pogotkom Rolanda Blekburna, kojem je prethodila odlična timska akcija po desnoj strani.

Domaćin svoju nije uspevao da iskreira, ali mu ruku na srce nije ni potrebna kad u svojim redovima ima Alfonsa Dejvisa, blago o kakvom ostale reprezentacije sa kontinenta mogu samo da sanjaju. Levi bek Bajerna je prvo u 28. minutu uputio oštar centaršut iz kornera nakon kojeg je defanzivac Paname Majkl Muriljo pogodio svoju mrežu, da bi potom sredinom drugog dela demonstrirao supersoničnu brzinu.

Krenula je Kanada u kontranapad, Džonatan Dejvid je napamet poslao loptu niz desnu aut-liniju daleko od svih svojih saigrača, međutim, Dejvis nije odustao, "pojeo" je pedesetak metara u pet sekundi, nasamario rivala i preoteo mu loptu, a onda je uneo sa boka i uhvatio golmana na krivoj nozi za potpuni preokret i veliko slavlje u Torontu.

Pet minuta kasnije Tadžon Bačanan je glavom povisio na 3:1, a desetak minuta pre kraja meča Dejvid je na asistenciju Dejvisa postavio konačan rezultat.


U pobedi Sjedinjenih Američkih Država takođe su zablistali fudbaleri koji nastupaju u najkvalitetnijim evropskim ligama. Jenkiji su od prvog minuta krenuli sa golom minusa, ali ga je već do sredine poluvremena desni bek Barselone Seržinjo Dest nadoknadio prelepim udarcem slabijom, levom nogom sa ivice šesnaesterca.

Za poptuni preokret pobrinuo se Timoti Vea polovinom drugog poluvremena, međutim, njegov udarac se posle stative od leđa golmana Moreire odbio u gol, te se piše kao autogol kostarikanskog čuvara mreže. Kako bilo, Ameri su ovim pogotkom stigli do pobede i zaseli na čelo tabele makar dok Meksiko ne odigra svoj meč.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL U KATARU (KONKAKAF) – 6. KOLO

Četvrtak

SAD - Kostarika 2:1 (1:1)

/Dest 25, Moreira 66ag - Faler 1/

Kanada - Panama 4:1 (1:1)

/Muriljo 28ag, Dejvis 66, Bačanan 71, Dejvid 78 - Blekburn 5/

Honduras - Jamajka 0:2 (0:1)

/Ruk 38, Fišer 79/

04.05: (9,00) Salvador (4,40) Meksiko (1,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Seržinjo DestAlfonso DejvisReprezentacija Kanadereprezentacija SADkonkakafkvalifikacije za svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara