Pioli (© Reuters)
Pioli (© Reuters)

Sve je dogovoreno: Stefano Pioli potpisuje za 3.000.000 evra po sezoni

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.11.21. | 12:14

Milan čuva iskusnog trenera, ugovor do juna 2024.

Nigde se tokom karijere nije zadržao duže. I još će. Milan je jedini klub koji je Stefano Pioli vodio na trocifrenom broju utakmica, a lako bi moglo da se desi da posle 106, koliko ih ima posle gostovanja u Madridu, u budućnosti uđe u „Klub 200“, pošto je sve spremno za produžetak saradnje.

Stručnjak poreklom iz Parme i uprava Rosonera dogovorili su detalje novog ugovora, a kako javljaju dobro obavešteni italijanski mediji ozvaničenje se očekuje do kraja sedmice. Možda već u petak, pošto je posle pobede nad Atletikom trenutak idealan.

Izabrane vesti

Čelnici sedmostrukog prvaka Evrope izuzetno cene Piolijev rad i spremni su da ga nagrade, imajući u vidu da mu aktuelni ugovor ističe na leto. Po novom će umesto 2.000.000 evra koliko trenutno zarađuje dobiti 3.000.000 evra u osnovi, uz bonuse, zavisno od trofeja i(li) plasman u evropske kupove. Vremensko trajanje će biti oročeno do juna 2024, pošto su na San Siru procenili da je to dovoljno vremena da nekadašnji strateg Intera, Lacija i Fjorentine pokuša da Milanu donese Skudeto, čekan od 2011.

Osećam harmoniju u klubu. Postoji višestruka povezanost, empatija i poštovanje između mene kao trenera, rukovodilaca i okruženja. Moramo da nastavimo ovim putem, jer samo neprestan rad, ideje i kvalitet mogu da naprave razliku. Potpis će stići, samo što nije“, slatkorečiv je bio Pioli posle slavlja na stadionu „Vanda Metrpolitano“, koji je njegovu ekipu vratio u plasman za osminu finala Lige šampiona.

Pioli je na klupu seo posle rastanka sa Markom Đampaolom, uspeo da podigne tim, vrati ga u Ligu šampiona posle osam godina, sad je lider Serije A i bez obzira što možda nema velike zvezde – izuzev Zlatana Ibrahimovića i Olivijea Žirua – deluje kompaktno. A to je zasluga trenera.

Pogotovo ako se zna da je, otkako je stigao u Milan, samo jednom imao na raspolaganju sve igrače. Bilo zbog suspenzija ili povreda. I tu se vide njegove ideje. I zato – novi ugovor.


tagovi

Stefano Pioli

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara