Edinson Kavani (©Reuters)
Edinson Kavani (©Reuters)

Sve manje nade da se Boka Juniors plasira u završnicu Liga kupa

Vreme čitanja: 4min | ned. 10.03.24. | 23:03

Đenovljani bi noćas na Bombonjeri morali da savladaju Rasing u 10. kolu

Velelepna Bombonjera u noći između nedelje i ponedeljka (01.30) biće poprište okršaja Boke Juniors i Rasinga iz susedne Aveljanede, za 10. kolo Liga kupa u zoni B. U ovom nezvaničnom klasiku u koji oba tima ulaze sa imperativom posle poraza u prethodnim rundama, pokušaće da pronađu pobednički put i iskupe se svojim navijačima. S jedne strane, Martinezovi ljudi su upravo izgubili od Uniona u Santa Feu sa 1:0 u "najgoroj utakmici" tima ove godine, kako je rekao trener. Sa druge strane, Kostasov sastav je pao na poslednjem domaćem meču od Sarmijenta iz Hunina, inače tima koji do sada nije pobedio na turniru, i tako izazvao zabrinutost među navijačima pred jedno od najtežih gostovanja.

Pristalice obeju ekipa nadaju se boljim i konstantnijim rezultatima, jer su dva velikana u Argentini trenutno neprepoznatljivi. Ipak, bez obzira na to u kakvoj su formi, predstoji im ključni duel za kvalifikacije u narednu fazu Liga kupa. Radi se o tome da će Boka sa 13 bodova, i Rasing sa 14 započeti ovo kolo van pozicija koje vode u sledeću rundu, a trenutno su Godoj Kruz, Estudijantes La Plata, Lanus i Njuels Old Bojsi ti koji su u zoni kvalifikacije, i eventualno prisvajanje tri boda može im biti prekretnica u ligaškom delu takmičenja dok im preostaju još četiri utakmice.

Izabrane vesti

Popularni Đenovljani, poraženi su na gostovanju Unionu u Santa Feu u meču koji je pokazao veoma loš kolektivni učinak tima, čime su propustili šansu da se domognu kvalifikacione pozicije za četvrtfinale takmičenja i u ovaj duel ulaze sa 7. pozicije i tri boda manje za Njuelsom. Trener Dijego Martinez bi mogao da zadrži vrlo sličnu početnu postavu onoj koju je zaustavio Union u prethodnom kolu, uz određene modifikacije. Naime, Havijer Garsija bi na golu trebalo da zameni Serhija Romera, koji je odsutan zbog problema sa Ahilovom tetivom, Luka Langoni zameniće Migela Merentijela, dok će u sredini da se pojavi Maurisio Benitez umesto Hormana Kampuzana, jer je omladinac iznenadio trenera na početku predsezone.

01.30: (2,45) Boka Juniors (3,05) Rasing (2,90)

Najavljeno je i više promena u poslednjem, odnosno defanzivnom redu. Nikolas Figal je ranije završio popodnevni trening u subotu, a njegovu poziciju bi trebalo da zauzme Nikolas Valentini. Kasnije je zvanično potvrđeno da je zadobio „iščašenje unutrašnjeg ligamenta levog kolena". Pored toga, Lukas Blondel će ponovo preuzeti poziciju desnog beka, iako se tokom nedelje pričalo o mogućem povratku Luisa Advinkule, koji će otići na klupu za rezerve, baš kao i protiv Tatenhea. Pored toga, odsutni su Markos Roho, Pol Fernandez i Eki Fernandez, koji se oporavljaju od raznih povreda.

Sa druge strane, Akademija je izgubila svoje mesto među pozicijama koje vode u četvrtfinale, pošto je izgubila od Sarmijenta u utorak na El Silindru sa 1:0. Izabranici Gustava Kostasa su posle klasika sa Independijenteom dve utakmice prošli bez pobede i imaju 14 bodova, samo jedan više od Boke. Za ovaj meč trener neće imati na raspolaganju Agustina Almendrea, koji je imao povredu mišića desnog kolena, a koga će ga zameniti Leonel Miranda. U međuvremenu, Markos Di Sezare se već oporavio, ali neće biti u opticaju. Trener Rasinga, analizira početnu formaciju za svoje gostovanje i bez Rodžera Martineza, jednog od ofanzivaca, kao i uz odsustvo Santjaga Solarija, još jedan napadač u timu. Akademiju bi na ovom meču trebalo da ofanzivno predvodi Maksimilijano Salas umesto Kolumbijca. U međuvremenu, na poziciji Santjaga Solarija, igrali bi ili Fakundo Mura ili Huan Nardoni.

Dakle, obe ekipe se utrkuju sa vremenom u potrazi za plasmanom u plej-of, a ova utakmica bi mogla da bude fundamentalna, jer bi tri boda mogla da odvedu pobednika na željene pozicije. Boka Juniors je sedma u Grupi B, jedan bod ispod Rasing Kluba, i tri manje od četvrtog, Njuels Old Bojsa, kao i trećeplasiranog Lanusa. Tim ima kampanju od tri pobede, četiri remija i dva poraza, sa 10 postignutih i sedam primljenih golova. Međutim, nisu u dobrom trenutku i samo su jednom uspeli da pobede u poslednja četiri meča, kada su na svom terenu savladali Belgrano sa 3:2.

Rasing, kako je ranije navedeno, pojavljuje se bod ispred noćašnjeg rivala i na šestom je mestu sa 14 bodova, dva boda manje od zone plasmana. Tim ima ćetiri pobede u poslednjih dvet utakmica, kao i dva remija i tri poraza, uz 12 postignutih i pet primljenih golova. Ima najbolji ofanzivni učinak u svojoj grupi, ali takođe ne dolazi u dobrom trenutku. Kao i Boka Juniors, Akademija je samo jednom uspela da slavi u poslednje četiri utakmice, kada su u gostima Independijente.

LIGA KUP ARGENTINE – 10. KOLO

Subota

Himnasija LP - Barakas Sentral 2:0 (0:0)

/Sančez 78, Ramirez 88/

Sarmijento - Estudijantes 3:1 (1:1)

/Go 22, Molina 80, Lopez 90 - Palasios 8/

Independijente - River Plejt (1:1)

/Avalos 38 - Borha 23/

Nedelja

Rosario - Instituto 1:0 (0:0)

/O'Konor 52/

Platense - San Lorenco 0:0

Urakan - Argentinos Juniors U TOKU

Godoj Kruz - Njuels U TOKU

23.15: (2,15) Defensa i Hustisija (3,05) Union (3,45)

23.15: (1,77) Taljeres (3,40) Atletiko Tukuman (4,50)

Ponedeljak

01.30: (2,45) Boka Juniors (3,05) Rasing (2,90)

23.00: (3,45) Tigre (3,05) Lanus (2,15)

Utorak

01.15: (2,80) Banfild (2,90) Velez (2,65)

01.15: (2,20) Rivadavija (3,00) Rijestra (3,40)

Sreda

01.15: (2,85) Sentral Kordoba (2,95) Belgrano (2,55)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Liga kup ArgentineBoka juniorsRasing Klub

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara