Sve Zvezdine i Baharove kombinacije za Ligu šampiona!

Vreme čitanja: 4min | uto. 05.09.23. | 10:09

Šta će crveno-belima doneti dolasci Hvana, Ndijajea i Đige i ima li Izraelac razloga za strah...

Prvi udar je zabeležen još u junu, kada je potpisima Pitera Olajinke, Žan Filipa Krasoa, Marka Stamenića i Omrija Glazera, Crvena zvezda u dobroj meri popunila igrački kadar za ovu sezonu. Sve je završeno u foto-finišu, kada su ozvaničeni transferi Šerifa Ndijeja, štopera Nasera Đige i na kraju kapitalca iz Olimpijakosa, Hvan In Boma.

I da tim Baraka Bahara, posebno u poslednje dve sedmice, nije pokazao manjkavosti u mečevima Mozzart Bet Superlige, rukovodstvo Crvene zvezde imalo je u planu da pojača svaku od linija tima kako bi igrački kadar dobio na dubini pre velikih jesenjih izazova. Kontingent novih igrača, od kojih se očekuje da Hvan i Ndijaje budu kapitalci, pošto su plaćeni blizu devet miliona evra, daće mogućnost Baraku Baharu da kombinuje i preživljava dane visokog napona.

Izabrane vesti

Na prvi pogled Barak Bahar će imati sladak problem, pošto će pojavljivanje Ndijaje i Hvanga u startnoj postavi, sigurno dovesti do promena i neke od sadašnjih startera poslati na klupu za rezervne igrače. Ali teško je očekivati da septembarski ciklus, u kojima je očekuju dueli sa Čukaričkim, Sitijem, TSC-om i Partizanom, Crvena zvezda izgura sa 15 ili 16 igrača.

Dolazak klasične devetke, odnosno Šerifa Ndijeja, postavlja brojna pitanja kada je reč o ofanzivnoj liniji ekipe Baraka Bahara. Najubojitije crveno-beli su delovali, posebno u pripremnom periodu, kada su najbliži protivničkom golu bili Piter Olajinka i Žan Filip Kraso. Nije reč o klasičnim špicevima, ali su se odlično dopunjavali o čemu svedoči statistika. Na prvu loptu deluje da bi Ndijaje mogao da bude kompatibilan sa obojicom, da koristi veliki timski učinak Pitera Olajinke ili tehničke mogućnosti Žan Filipa Krasoa. Naravno, Ndijaje tek treba da pokaže da je bio dostojan velikog ulaganja i potrošnje živaca poslednjeg dana prelaznog roka.

ČEKA SE POVRATAK KATAIJA?

Imaće sada mogućnost Barak Bahar da u nekim varijantama pomeri Pitera Olajinku na levi bok, kako bi Stefan Mitrović dobio konkurenciju i šansu da odmori.

Od prošlogodišnjih nosilaca najbolji status trenutno ima Mirko Ivanić. Videlo se u prethodnom periodu koliko nedostaje crveno-belima, jer bez njega u timu crveno-beli nisu bili jednako ubojitiji. Uz sve to čeka se konačni oporavak Aleksandra Kataija. Bez ikakve sumnje Zvezdin Magiko imaće solidnu ulogu u sistemima Baraka Bahara. Posebno, što može da igra iza napadača – kao alternativa Ivaniću – ali i na poziciji koju je pokrivao i mladi Lučić. Kada tu dodamo i Kabića, jasno je da će Barak Bahar morati da pokaže osećaj za psihologiju i kombinacije kako bi svi bili zadovoljni.

HVAN POMAŽE STAMENIĆU, TEŠKI DANI ZA KANGU

Sa velikim oduševljenjem dočekan je dolazak Korejca Hvan In Boma. Retko kada je igrač takvog pedigrea došao u Srbiju poslednjih godina. Crvena zvezda ga je platila pet miliona evra, što je klupski rekord, ali je minorna suma imajući u vidu realnu cenu reprezentativca Južne Koreje. Imali su crveno-beli problema u tom delu terena, jer je Kings Kangva oscilirao, dok Gelor Kanga nije na nivo prethodnih sezona, što se videlo i u Novom Pazaru. Kada tome dodamo da Bahar nije zadovoljan onim što mu je na pripremama doneo Edmund Ado, jasno je da je srpskom šampionu bio potreban igrač Hvangovih karakteristika.

ZVEZDA PROLAZI GRUPU - KVOTA 8,00

Neko će reći da je crveno-belima potrebnija bila prava šestica, ali Stamenić se pokazao u toj ulozi. Sa Hvangom će Barak Bahar dobiti na agresivnosti, ali imati i dodatnu kreaciju kada naleti na protivnički bunker u Mozzart Bet Superligi. Kangvu očekuje teška borba za mesto u prvih jedanaest, dok bi Gelor Kanga mogao da bude ograničen samo na Srbiju.

Zanimljivo je da je Barak Bahar, počev od Prezident kupa, forsirao igru sa trojicom štopera i dvojicom ful bekova ofanzivnih karakteristika. Igrački kadar je tako i koncipiran, jer prodajom Iraklinja Azarova crveno-beli nemaju klasičnog levog beka, pošto Bahar Milana Rodića koristi kao štopera. Na suprotnoj strani je, bar za sada, bio neprikosnoven Osman Bukari. Ta kombinacija bokova bi bila veliki, veliki rizik u mečevima Lige šampiona.

GDE SA BUKARIJEM AKO DEGENEK ODE NA BOK?

Nije još probao ni na treningu, ali ne bi bilo iznenađenje da izraelski stručnjak za Ligu šampiona izvrši neke modifikacije sistema. I da Miloš Degenek bude taj igrač na desnoj strani, što se često dešava u reprezentaciji Australije. Pitanje je šta onda raditi sa Bukarijem. On ima, na početku sezone, dobar učinak, ali i neke čudne momente koji mogu da razbiju timsku hemiju. Da, govorimo o sebičluku koji svakako nije promakao Baraku Baharu.

Degenekovo pomeranje otvorilo bi mesto u središnjici odbrane srpskog šampiona. Sigurni bi i dalje bili kapiten Dragović i Srđan Mijailović (može ponekad da odmeni i Stamenića), dok bi za još jedno mesto konkurisali Uroš Spajić, Nemanja Milunović koga Bahar ne koristi često. Možda i novajlija Điga, bez preteranog iskustva.

Imaće svoje trenutke od mlađih snaga Jovan Šljivić i Kosta Nedeljković. Međutim, moraće ozbiljnu formu da pronađe Barak Bahar.


tagovi

Hvan In BomBarak BaharNaser ĐigaAleksandar Katai

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara