Dušan Tadić (©Starsport)
Dušan Tadić (©Starsport)

Tadić: Moramo da verujemo u sebe i naš fudbal

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.03.21. | 23:51

"Bilo je dobrih i loših stvari, to je i normalno jer smo samo tri dana zajedno, najbitnije je da smo pobedili", poručio je kapiten reprezentacije Srbije

Orlovi su na selektorskom debiju Dragana Stojkovića Piksija kvalifikacije za Mundijal otpočeli na najbolji mogući način - pobedom. Golovima Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića na stadionu Rajko Mitić savladana je posle 90 minuta velike borbe selekcija Irske (3:2). Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić upisao je asistencije kod sva tri pogotka. Najbolji igrač holandskog velikana Ajaksa je istakao da je bilo i negativnih momenata, ali da je pobeda najvažnija.


Izabrane vesti

Gosti su stigli do prednosti u Beogradu, ali je Vlahović pogotkom na zalasku prvog poluvremena najavio preokret. Loše su naši fudbaleri ušli u utakmicu, ali velikom borbenošću uspeli da stignu i do dva gola prednosti i na kraju do zaslužene pobede. Tadić ističe da je utakmica trebalo mirnije da se privede kraju.

"Pokušali smo da ispunimo šta je Mister tražio od nas, držali smo se tih principa. Bilo je dobrih i loših stvari, što je i normalno jer smo samo tri dana zajedno, najbitnije je da smo pobedili. Moglo je da bude lakše posle 3:1, trebali smo da budemo mirniji, bezveze smo primili drugi gol, bespotrebno smo ušli u paniku. Bilo je i negativnih momenata koje ćemo pokušati da usavršimo", rekao je reprezentativac Srbije pred kamerama Sport kluba.

Portugalci su takođe došli do tri boda u našoj grupi, ali daleko teže od očekivanog. Azerbejdžan je presudio sam sebi u duelu sa aktuelnim prvakom Starog kontinenta, ostao je bez bodova zahvaljujući autogolu Maksima Medvedeva. Fudbaler Ajaksa je istakao da je to samo podsetnik da nijedan rival ne sme biti potcenjen. Srbija već u subotu dočekuje Kristijana Ronalda i ostale zvezde portugalske reprezentacije.

"Sigurno veliki podstrek, vidite i evropski šampion se muči protiv Azerbejdžana. Nikoga ne možeš da potceniš, moraš da budeš stalno koncentrisan. Sledeći rival je evropski šampion koji ima mnogo velikih imena. Moramo da verujemo u sebe, to pokušava i selektor da nam ugradi, da verujemo u naš fudbal", zaključio je Dušan Tadić.



tagovi

Dušan Tadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara