Trenutak kada je Mitrović lobovao Traversa (©MN Press)
Trenutak kada je Mitrović lobovao Traversa (©MN Press)

Mitrović: Najlepši gol u karijeri

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.03.21. | 23:10

"Nekad moraš da rizikuješ", ističe golgeter srpske reprezentacije

Sa dva gola po ulasku sa klupe Aleksandar Mitrović je prelomio utakmicu protiv Republike Irske na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. i doneo Srbiji pobedu 3:2.

Izjednačio se Stjepanom Bobekom na večitoj listi strelaca naše reprezentacije, pošto su obojica postigli 38 golova u dresu državnog tima. Prvi od večerašnja dva bio je spektakularan, lobom.

Izabrane vesti

Složio se Mitrović da mu je to verovatno najlepši gol u karijeri.

"Mislim da da. Za promenu i jedan van šesnaesterca. Dobro sam se kretao, video sam da je golman krenuo, pa je stao, probao sam... Nekada moraš da rizikuješ i drago mi je da se isplatilo", konstatovao je golgeter Orlova i napadač londonskog Fulama pred kamerom Sport kluba.

Srbija u narednom kolu, već u subotu, igra protiv aktuelnih evropskih prvaka Portugalaca, a onda 30. marta gostuje u Azerbejdžanu.

"Jako bitna pobeda, dobro smo odigrali. Uigravali smo se dva dana, u početku se video strah i mali pritisak. Kako je utakmica odmicala bili smo sve bolji i bolji. Ima još detalja koje treba popraviti, ali tek smo počeli nešto novo pre dva dana, sigrno će trebati malo vremena. Jako je bitno što smo posle dugo vremena počeli kvalifikacije pobedom, jako bitan vetar u leđa pred Portugal. Nadam se da ćemo tako i nastaviti".

Osvrnuo se Mitrović i na saradnju sa novim selektorom, slavnim Draganom Stojkovićem.

"Piksi je harizmatičan čovek, imali smo par sastanaka, uspeo je da nam nametne njegov stil da igramo fudbal, da budemo ekipa koja diktira tempo i pita se, bez obzira na to ko je protivnik", istakao je najbolji strelac srpske reprezentacije.



tagovi

Aleksandar Mitrovićfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara