Dušan Tadić (©Reuters)
Dušan Tadić (©Reuters)

Tadić: Sadašnji tim Ajaksa je bolji od onog iz 2018, tad smo bili malo naivni

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.12.21. | 16:41

“Naš trener je jedan od najboljih na svetu”, kaže kapiten Kopljanika

Minut-dva delili su Ajaks u proleće 2019. godine od finala Lige šampiona. Lukas Moura je napravio čudo te večeri u Amsterdamu i Totenhem kroz iglene uši progurao do pobede i utakmice za trofej.

Ove sezone Ajaks ponovo igra fudbal za bogove i navijači se nadaju da bi mogao da ponovi taj uspeh od pre dve i po godine. Kroz grupu su Kopljanici prošli sa svih šest pobeda te čekaju žreb da saznaju ko će im stajati kao prepreka na sledećoj stepenici ka vrhu.

Izabrane vesti

Kapiten Ajaksa Dušan Tadić, pak, smatra da sadašnji tim crveno-belih iz Amsterdama može – sve. I tvrdi da je još bolji nego onaj iz 2019. koji je izbacio Real i Juventus pre nego što je zapeo na Totenhemu.

Mislim da je sadašnji tim Ajaksa još bolji nego onaj iz sezone 2018/19. Napravili smo mnogo velikih koraka prethodnih meseci. Bili smo i 2019. jako dobri, ali sada imamo drugačije igrače, drugačijih karaktera. Možda smo pre dve godine bili malo naivni. A, sada imamo stvarno fizički snažne igrače koji su i mentalno vrlo jaki. Imamo nekoliko Južnoamerikanaca, koji su pravi fajteri. U tom smislu tim je više “namazaniji”, više mudriji”, objasnio je Dušan Tadić u intervjuu za Telegraf.

Biranim rečima je kapiten Ajaksa govorio o treneru Eriku ten Hagu, koji je još jedna spojnica između tima iz 2018. i današnjeg.

Naš trener je fenomenalan. Bez dileme jedan od najboljih na svetu. On je opsednut fudbalom. Siguran sam da je to jedino o čemu razmišlja. Takav neko vam je potreban ako želite da vaš klub bude među najboljima na svetu”.

Istakao je Tadić šta Ten Haga čini tako briljantnim trenerom.

Impresivno je kako uvek nađe rešenje kada stvari ne idu dobro. Time daje nama igračima osećaj da smo uvek za korak ispred protivnika. Ten Hag je taktički majstor, ali je i jako dobar u odnosu sa igračima. Svi u Ajaksu su bili srećni kada je produžio ugovor do 2023. godine. Nadam se da će ostati u klubu dugo i posle toga. On zna da ga prate najveći klubovi Evrope i ne bih se iznenadio da završi u nekom od njih”, istakao je Tadić.

Trener Ajaksa se poslednjih godina pominjao kao kandidat za novog trenera Mančester junajteda, Barselone, Bajerna, a i na Sitijevoj je listi za trenutak kada Gvardiola ode. 


tagovi

Dušan TadićAjaksHolandija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara