Haland ©Reuters
Haland ©Reuters

Tajni dogovor sa Halandom

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.11.20. | 03:36

Mino Rajola i Borusija Dortmund sklopili pakt prilikom transfera Norvežanina iz Salcburga

Madridski AS je otkrio da postoji usmeni sporazum između agenta Erlinga Halanda, Mina Rajole i Borusije iz Dortmunda, na osnovu kojeg će sjajnom norveškom golgeteru biti dozvoljeno da napusti Vestfalen na leto 2022. godine.

Taj dogovor je postignut prilikom transfera mladog napadača iz Salcburga prošle godine, a isti izvor navodi da ništa nije potpisano, već da su dve strane dale reč jedna drugoj. Ovakav "pakt" bio je glavni razlog zbog kojeg su Milioneri uspeli da potpišu Halanda po povoljnom obeštećenju od 20.000.000 evra, dok je još 23.000.000 evra provizije podeljeno na dva dela. Tačno 15.000.000 je pripalo Minu Rajoli, a preostalih 8.000.000 Halandovom ocu.

Izabrane vesti

AS piše da Rajola u knjige obično ne ubacuje klauzule za svoje igrače, a posebno ne za one od kojih kasnije može ozbiljno da profitira. Nešto slično je uradio sa Polom Pogbom, kojeg je sa samo 18 godina iz mladog tima Junajteda poslao u Juventus kao slobodnog igrača, a kasnije ga u kontra smeru prodao za 105.000.000 evra. Bio je to sjajan posao za Staru damu i samog Rajolu.

Iz izvora koje AS ima u nemačkom klubu stižu uveravanja da ništa nije unapred potpisano u pomenutom paktu. Jedina sigurna stvar jeste da Rajola ima jasan interes da Halanda pošalje u Real Madrid odmah posle tri provedene sezone u Dortmundu. Veruje se da će Norvežanin u međuvremenu izrasti u jednog od najboljih svetskih igrača.

Smatra se da bi i Realu upravo takva situacija odgovarala, s obzirom da se ugovor Karima Benzeme završava baš na leto 2022. godine. Sjajni Francuz je još uvek velika uzdanica Kraljevskog kluba, ali će za dva leta već zagaziti u 35. godinu, pa je jasno da će mu tada biti neophodna ekspresna zamena.



tagovi

Erling HalandMino Rajola

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara