Samuel Umtiti (©Reuters)
Samuel Umtiti (©Reuters)

Taman što je produžio ugovor, Umtiti mora na dužu pauzu

Vreme čitanja: 1min | pon. 17.01.22. | 16:27

Peh za Barselonu

Samo jednu utakmicu odigrao je Samjuel Umtiti ove sezone za Barselonu. Bilo je to sredinom decembra u remiju sa Osasunom 2:2.

Dugo je Francuz bio u nemilosti Ronalda Kumana, ali i kluba zbog razvučenih pregovora o novom ugovoru. Dolaskom Ćavija Ernandeza na klupu njegov status se promenio. Produžio je saradnju do leta 2026. pošto je pristao na smanjenje plate i time pomogao Kataloncima da registruju Ferana Toresa, a delovalo je i da će početi da dobija minutažu. Protiv Osasune je odigrao ceo meč, mada ga Ćavi potom nije uvodio u igru. I neće još neko vreme, jer se 28-godišnji štoper ozbiljno povredio na treningu u ponedeljak.

Izabrane vesti

Na zvaničnom sajtu Barselone saopšteno je da će Umtiti već sutra morati na operaciju stopala. Polomio je metatarzalnu kost, a oporavak ume da potraje i nekoliko meseci.

S obzirom na to koliko dugo nije igrao, zbog čega će mu trebati određeno vreme da uđe u takmičarski ritam, veliko je pitanje hoće li se Francuz uopšte i vraćati na teren.

Od kada je 2016. stigao u Barselonu iz Olimpik Liona za 25.000.000 evra, Samjuel Umtiti je odigrao 133 utakmice za Katalonce.


tagovi

Samjuel UmtitiBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara