Tata potpisao: Uroš Đurđević još pet godina Sportingov

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.08.22. | 21:25

Srpski napadač produžio ugovor sa klubom iz Hihona

Rešio je Uroš Đurđević da se skrasi u Sportingu iz Hihona. Posle čestih promena klubova od kada je uplovio u seniorski fudbal (Rad, Vitese, Palermo, Partizan, Olimpijakos, Sporting), 28-godišnji napadač izabrao je sever Španije kao svoje odredište.

Stigao je 2018, a danas i zvanično produžio ugovor do 2027. godine.

Izabrane vesti

Reprezentativac Crne Gore dovodio se u vezu sa prvoligašima Valjadolidom i Rajo Valjekanom, ali njihove ponude ispod 5.000.000 evra nisu ispunjavale zahteve Sportinga, dok je po pisanju španskih medija Đurđević sam odbio poziv iz Engleske nezadovoljan ponuđenim uslovima. Rešio je da ostane u drugoligaškom karavanu i pokuša da vrati crveno-bele iz Hihona u Primeru, u kojoj ih nije bilo od sezone 2016/2017.

U tri od prethodne četiri sezone Đurđević je bio najbolji strelac tima, ali to nije bilo dovoljno da se ekipa plasira iznad sedmog mesta.

Potvrdu ostanka Uroša Đurđevića u klubu, Sporting je ozvaničio simpatičnim videom, u kom njegovi ćerka i sin ulaze u kancelariju i kažu mu da potpiše ugovor.

Za četiri godine koliko je u Sportingu, Obrenovčanin je odigrao 157 utakmica u kojima je dao 56 golova i asistirao za devet.

U sezonu 2022/2023. Đurđević i tim iz Hihona ulaze utakmicom protiv Mirandesa u gostima, predstojeće subote.



tagovi

Uroš ĐurđevićSporting HihonLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara