Slobodan Tedić u dresu Barnslija (©Reuters)
Slobodan Tedić u dresu Barnslija (©Reuters)

Tedić nišani Vembli

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.05.23. | 13:56

Srpski fudbaler će ovog petka od 21.00 časova pokušati da uvede Barnsli u finale plej-ofa za plasman u Čempionšip. U prvom susretu sa Boltonom njegov tim je odigrao 1:1

Barnsli je prošle sezone ispao iz Čempionšipa, a posle samo jedne sezone igranja u trećem rangu engleskog fudbala mogao bi da se vrati. Doduše, ne direktno, već kroz plej-of, gde će u revanš meču polufinala ovog petka od 21.00 časova da ugosti Bolton, posle 1:1 u prvom susretu.

Šansu na ovoj utakmici očekuje da dobije i srpski internacionalac Slobodan Tedić. Ovaj 23-godišnji napadač rodom iz Podgorice je trenutno na jednogodišnjoj pozajmici u Barnsliju iz Mančester Sitija, a istakao se kao vrlo koristan igrač za tim koji trenira Majkl Daf.

Izabrane vesti

Tedić je propustio veći deo prve polusezone zbog povredem, ali otkad se vratio na teren sredinom februara, propustio je samo jedan meč. U početku je uglavnom imao ulogu džokera, a u poslednjih mesec dana češće smo ga gledali kao startera.

Protiv Boltona u prvom meču takođe je igrao od početka. I zadržao se na terenu 82 minuta, kada je ustupio mesto Džejmsu Norvudu. Daf koristi Tedića kao takozvanog „target mena“, odnosno špica kojem je glavni cilj da prilikom začetka akcije zadrži loptu u svom posedu dok se njegovi saigrači priključe napadu. Sa svojih 190 centimetara visine i zavidnom tehnikom, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije se savršeno uklapa u tu ulogu.

Ni svojevremeno u dresu Čukaričkog, baš kao ni sada u Barnsliju, Tedić se nije isticao preterano golovima. U Ligi 1 postigao ih je svega četiri na 26 nastupa, od čega dva Oksfordu, a po jedan Vikomu i Forest Grinu. Uz to ima i jednu asistenciju. Ipak, Daf mu ne zamera na tome, čak je nekoliko puta za medije istakao da bi odmah potpisao da Tedić ne postigne nijedan pogodak ove sezone, dokle god mu obavlja ostale zadatke.

21.00: (2,00) Barnsli (3,45) Bolton (3,80)

Njih će imati Tedić na pregršt protiv Boltona. Prva utakmica je bila prilično otvorena, ali od revanša se ipak očekuje da bude malo tvrđi. Nijedan tim nema više pravo na grešku. Pritom, Bolton insistira na tome da drži loptu u svom posedu, a Barnsli više voli malo direktniji fudbal, tako da će srpski internacionalac često dobijati duge lopte. Naravno, pod uslovom da ga Daf pošalje u startnu postavu.

Postoji i alternativa, za koju se 45-godišnji strateg iz Severne Irske više puta odlučivao ovog proleća. To je da Džejmsa Norvuda ubaci od starta, ako bude želeo da vrši veći presing na poslednju liniju. Ipak je 12 centimetara niži Britanac brži i pokretniji od Tedića. Onda bi uz Norvuda igrao Devante Kol u samom špicu.

Ove sezone su se Bolton i Barnsli sastali već čak četiri puta, tako da nema više nikakvih nepoznanica među ovim timovima. I sve smo viđali na njihovim susretima. U oktobru su odigrali 0:0, a potom je u novembru u FA kupu Barnsli slavio u Boltonu sa 2:1. Uzvratio je rival početkom janura u prvenstvu sa 3:0, posle čega smo videli i prvi susret u plej-ofu.

Sada neko mora da pobedi, da bismo dobili drugog finalistu plej-ofa i učesnika odlučujućeg meča na Vembliju 29. maja. Prvi je Šefild Venzdej, koji je u četvrtak priredio neverovatnu senzaciju, nadoknadio je četiri gola zaostatka iz prvog meča i posle jedanaesteraca eliminisao Piterboro.

Podestimo, u Čempionšip su se već plasirali Plimut i Ipsvič, dok su u četvrti rang ispali MK Dons, Morkam, Akrington i Forest Grin.

ENGLESKA 3 - POLUFINALE PLEJ-OFA (REVANŠI)

Četvrtak

Šefild Venzdej - Piterboro 5:1 (4:0, 2:0 - penalima 10:8) - prvi meč 0:4

/Smit 9pen, Gregori 25, Džejms 71, Palmer 90+8, Paterson 112 - Gregori 105ag/

Petak

21.00: (2,00) Barnsli (3,45) Bolton (3,80) - prvi meč 1:1

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Liga 1Engleska 3Slobodan TedićBarnsliBolton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara