Arauho i Vinisijus (©Reuters)
Arauho i Vinisijus (©Reuters)

Telefon zazvonio, stigao negativan odgovor: Bajern i Arauho na zimu – teška priča

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.12.23. | 12:28

Bavarcima pod hitno potreban štoper, uspostavili su direktnu liniju sa trećim kapitenom Barselone, međutim, male su šanse da do transfera dođe u januaru

Napravili su u Zebener štrase listu prioriteta, dugoročnih i kratkoročnih planova. Visoko se kotira Ronald Arauho, izričita je želja Tomasa Tuhela. Bajern je krenuo u ofanzivu, stupio je u kontakt sa urugvajskim štoperom, ali za sada nema željenog odgovora.

Telefon zvoni, ali uzalud. Tomas Tuhel i sportski direktor Kristof Frojnd okrenuli su trećeg kapitena Barselone, uspostavili su direktnu liniju, izvestio je Florijan Pletemberg. Stavili su mu do znanja da im je pod hitno potreban – što se videlo protiv Ajntrahta iz Frankfurta – predočili su mu da bi ga rado videli već na zimu, međutim, teška je to priča.

Izabrane vesti

Bajern i Ronald Arauho – realniji je letnji transfer. Sve je podgrejano onoga trena kada je urugvajski štoper blago negodovao što često, kao i Žil Kunde, mora da zakrpi desnog beka, jer je Žoao Kanselo izrazito ofanzivan i kampuje na protivničkoj polovini. Radije bi da igra u srcu odbrane. Bio je to i signal Bavarcima da se aktiviraju.

Zbog toga što kod Ćavija neretko igra desnog beka, rastu šanse Bajernu da u budućnosti privoli trećeg kapitena Barselone. Nije nezainteresovan Ronald Arauho za selidbu u Minhen, jer Bavarci su tačno ono što traži – klub u kome će kontinuirano osvajati trofeje i koji pretenduje na pehar u Ligi šampiona. Ako bi se otisnuo iz Katalonije, to bi bila idealna sredina.

Ipak, ne žuri mu se, ne napušta mu se Kamp Nou – ili u datoj situaciji bolje rečeno Monžuik – po svaku cenu. Hoće da vidi kako će se stvari razvijati do kraja tekuće sezone i tek onda doneće odluku, piše Mundo Deportivo. Dakle, ne odbacuje mogućnost prelaska u Bajern, samo će dobro o svemu promisliti. Ponajviše ga zanima u kom smeru će ići katalonski klub i kakva će biti njegova uloga.

Moglo bi se to tumačiti i kao poruka Ćaviju da ga više koristi kao štopera, a ne kraj desne aut-linije.

Interesovanje za Ronalda Arauha pokazao je i Mančester junajted, no u Barseloni mogu da budu mirni i spokojni, jer urugvajski štoper je pod ugovorom do 2026. godine. I ima otkupnu klauzulu postavljenu na milijardu evra. Pored toga, Deko i saradnici planiraju da mu ponude produžetak saradnje u nadolazećim mesecima. Odbije li, Bajern će na leto znati šta mu je činiti.



tagovi

Ronald ArauhoBarselonaBajern MinhenZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Barselona
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara