Jurien Timber i Tajrel Malasija (©AFP)
Jurien Timber i Tajrel Malasija (©AFP)

Ten Hag farba odbranu u narandžasto: Junajted zainteresovan za holandske reprezentativce

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.05.22. | 11:43

Novi šef struke na Old Trafordu želi da osveži zadnju liniju tima sa dvojicom igrača koje je veoma dobro upoznao

Stigao je Erik Ten Hag na klupu Mančester junajteda, pa se navijači nadaju boljim danima. Posle utrošenih džakova novca, čestih promena trenera, veruju u klubu da bi mladi holandski stručnjak mogao da ga vratio na staze stare slave i stvori novu dinastiju na Old Trafordu. Kako stvari stoje, disaće Đavoli holandskim plućima, jer bivši šef struke Ajaksa ima želju da preseli nekoliko zemljaka u Mančester.

Ugledni holadnski mediji "Voetbal International" i "Telegraaf" prenose da bi trostruki šampion Holandije voleo da ojača zadnju liniju angažovanjem Jurijena Timbera iz Ajaksa i Tajrela Malasije iz Fajenorda.

Izabrane vesti

Ima želju da produži saradnju sa Timberom. Ukazao je 20-godišnjem defanzivcu priliku u prvom timu Kopljanika, omogućio mu da debituje u zvaničnim mečevima sa 18 godina. U sezoni za nama bio je važan šraf šampionske odbarne, pokazao ozbiljan kvalitet za svoje godine i veliki potencijal. Debitovao je i za reprezentaciju Holandije i već sakupio šest nastupa.

Primarno igra na poziciji centralnog defanzivca, ali može da se snađe i po desnom boku u odbrani. Svestan je Ten Hag da obe pozicije treba osvežiti u Junajtedu, pa bi angažovanjem Timbera mogao da "ubije dve muve jednim udarcem".

Vezan je talentovani defanzivac za klub iz Amsterdama ugovorom do leta 2024. godine. Prvak Holandije pokušava da produži saradnju, kako mu se ne bi ponovio scenario sa Rajanom Gravenberhom, koji će po svemu sudeći godinu dana pre isteka ugovora, za "simboličnu" cifru, preći u redove minhenskog Bajerna.

Da bi do transfera na Teatar snova zaista moglo da dođe govori i podatak da su Timberovi zastupnici nedavno bili u prostorijama Mančester junajteda. Razlog nije zvanično poznat, ali nema sumnje da je budućnost 20-godišnjeg fudbalera bila jedna od glavnih tema.

Želi Ten Hag da pojača i levi bok u zadnjoj liniji. Utisak je da Luk Šo i Aleks Teljes nisu opravdali očekivanja. Englez je znao da blesne, ali ima velike oscilacije u igri. Tu je i mladi Brendon Vilijams koji se kalio u Noriču, ali je pitanje da li je još spreman za ozbiljniju ulogu u prvom timu.

Tajrel Malasija u duelu sa Jurijenom Timberom (©AFP)Tajrel Malasija u duelu sa Jurijenom Timberom (©AFP)

Zato bi Junajted mogao da krene po Malasiju. Izdanak Fajenordove škole prošao je sve omladinske selekcije Oranja. Stigao i do seniorske, za koju je upisao tri nastupa. Oduševio je igrama u dresu Roterdamersa i skrenuo pažnju brojnih evropskih klubova.

Sva je prilika da će napustiti De Kajp ovog leta. "Telegraaf" prenosi da su se sa tim manje više pomirili u upravi kluba koji se u sezoni na izmaku domogao finala Lige konferencije (na tom putu izbacio i Partizan). Iako su spremni za rastanak sa odličnim defanzivcem, neće ga pustiti tek tako. Nadaju se rekordnoj zaradi od preko 20.000.000 evra. Dosad su najviše prihodovali od odlaska Dirka Kajta u Liverpul za 18.000.000 evra.

Jasno, to nije svota koja bi predstavljala problem Mančesteru. U igri je i Olimpik Lion koji bi morao dobro da se preispita da li je spreman da izdvoji pomenuti novac za ojačavanje levog boka. Đavoli bi vrlo lako mogli da ispune želju novom treneru.

Ten Hag je dobro upoznat sa Malasijinim kvalitetima. Možda mu je potrebno da namesti nišanske sprave, popravi centaršut i ofanzivni doprinos, ali holandski mediji u hvalospevima pišu o njegovim fizičkim atributima i defanzivnim sposobnostima. Čini se da je pravi igrač za Đavole, posebno jer se fudbaleri sa kojima bi konkurisao za mesto u prvom timu pre svega oslanjaju na ofanzivne kvalitete.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Erik ten HagTajrel MalasijaJurijen Timber

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara