Erik Ten Hag i Dušan Tadić (©AFP)
Erik Ten Hag i Dušan Tadić (©AFP)

Ten Hag želi da se oprosti uz duplu krunu, prva prilika u Roterdamu

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.04.22. | 15:18

Ajaks na De Kujpu igra sa PSV-om za trofej Kupa Holandije

Jedna od očekivanih kulminacija holandske scene dogodiće se danas u Roterdamu, gde će se na stadionu De Kujp odigrati finale nacionalnog Kupa. PSV i Ajaks, trenutno prvi i drugi tim na prvenstvenoj tabeli, boriće se za vredan trofej. Amsterdamski gigant, koji je dva puta zaredom osvajao KNVB Beker važi za blagog favorita.

AFC je do sada u Erediviziji osvojio respektabilna 72 boda, a pet rundi pre kraja ima četiri boda prednosti u odnosu na svog konkurenta iz Ajndhovena, što još nije odlučujuće, ali sa druge strane svakako obećava. Ne može da bude prezadovoljan učinkom u Ligi šampiona, jer je posle maksimalnog učinka grupnoj fazi neočekivano podbacio u osmini finala sa portugalskom Benfikom (2:2, 0:1).

Izabrane vesti

Tim iz Amsterdama je poslednji put savladao Spartu (2:1), a u polufinalnoj fazi Kupa izbacio je AZ Alkmar rezultatom 2:0. Pored prošlogodišnjeg trijumfa, osvojio je najvažniji pehar u sezoni 2018/2019, dok je PSV pre deset godina stigao do vrha i sada može da stigne do jubilarne desete titule, ali će možda u nedelju uveče nedostajati potrebne fizičke snage.

18.00: (4,20) PSV (3,60) Ajaks (1,95)

U četvrtak su Filipsovci odigrali revanš duel četvrtfinala Lige konferencije sa Lesterom, i uprkos prvobitnom remiju bez golova, eliminisani su posle poraza 1:2. Na ligaškoj sceni prošle nedelje stradaop je RKC (2:0), a prethodno je imao poteškoća sa Tventeom (3:3).

Oba trenera holandskih velikana će izvesno da promene dosadašnje angažmane od naredne godine. Strateg PSV-a Rodžer Šmit koketira sa Benfikom i na klupi tima iz Ajndhovena zameniće ga čuveni Rud van Nistelroj. Ajaks će verovatno izgubiti Erika Ten Haga, a prema pisanju britanskih i holandskih medija, on se dogovorio sa Mančester Junajtedom. Umesto njega na klupu bi mogao da se vrati Peter Boš, koji je radio na Johan Krojf Areni u sezoni 2016/2017.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

Ten Hag sigurno neće moći da koristi usluge dugo povređenog Antonija, a Mazraui i Martinez bi trebalo da budu spremni.

"PSV je naš najveći rival u borbi za titulu i želimo da budemo na nivou u završnim bitkama. Očekujem stopostotnu posvećenost oba tima do kraja, svi navijači mogu da se raduju velikom spektaklu", smatra strateg Ajaksa.

Njegov kolega Šmit će verovatno poslati očekivanu postavu na teren, uključujući izraelskog strelca Erana Zahavija, koji se poslednjih nedelja vratio u formu.

"Osećamo se razočarano zbog Lige konferencije, ali smo odigrali izjednačen dvomeč sa favoritom i nismo bili daleko od prolaska u polufinale", poručio je Šmit.

Oba prvenstvena duela ove sezone pripala su ekipi iz Amsterdama, koja je prvo slavila kao domaćin s ubedljivih 5:0, a zatim s tesnih 2:1 na Filips areni. I jedni i drugi su u seriji mečeva bez poraza na domaćoj sceni. PSV je poslednji put izgubio početkom februara od AZ Alkmara sa 1:2 kod kuće, dok je Ajaks krajem tog meseca poražen istim rezultatom u Deventeru od Go Ahed Iglsa.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

HOLANDIJA, KUP - FINALE (ROTERDAM)

Nedelja

18.00: (4,20) PSV (3,60) Ajaks (1,95)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

HolandijaKup HolandijePSV AjndhovenAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara