Terzić najavio prelazni rok: Šestorica nosilaca ostaju, dovodićemo samo slobodne igrače

Vreme čitanja: 3min | pet. 30.04.21. | 14:52

Prvi operativac Crvene zvezde najavio odlazak mladih igrača, govorio o Dragoviću, Kolarovu, Prijoviću

Proslavljena je titula na Marakani, istorijska u svakom pogledu, pošto je Crvena zvezda prvi put u istoriji vezala četiri osvojena prvenstva. Međutim, znaju na Marakani da nemaju mnogo vremena za slavlje, jer uskoro ih čekaju ozbiljni izazovi. Ne samo kada je reč o finalu Kupa, već i letnje kvalifikacije i pokušaj novog ulaska u Ligu šampiona.

Crveno-bela javnost očekuje buran prelazni rok, pošto su već najavljena pojačanja poput Kolarova, Dragovića i Prijovića. Razgovara se i o transferu Nenada Krstičića. O svemu tome pričao je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić u opširnom intervju za portal srbijadanas.

Izabrane vesti

On je najavio i da će crveno-beli dovoditi samo slobodne igrače, a u tu kategoriju spadaju mnogo puta pomenuti Dragović, Kolarov i Prijović.

“Imamo najjači tim u poslednjih 25 godina, pokazao je to i nedavni dvomeč sa Milanom, ali želimo da dodatno ojačamo ekipu. Cilj je da uđemo u grupnu fazu Lige šampiona ili barem u Ligu Evrope”, rekao je na početku razgovora za Srbijudanas Zvezdan Terzić.

Rasipanja para neće biti, jer je prema njegovim rečima Crvena zvezda u toku pandemije ostala bez 22 miliona evra.

“Nećemo plaćati obeštećenja, prilagodićemo se situaciji. Nismo prodali nijednog igrača godinu i po dana i bilo bi nedomaćinski i neodgovorno da sada plaćamo obeštećenja”.

Strategija za kupovinu je jasna i u dobroj meri iznuđena zbog pravila da je u domaćem prvenstvu dozvoljeno da u protokolu budu četiri inostrana igrača.

“Tražili smo ranije da se promeni pravilo o broju stranaca, ali naši zahtevi nisu prihvaćeni. Pomirili smo se sa tim. OK, imamo četiri stranca na raspolaganju i ovog leta ih nećemo dovoditi. Potpuno smo promenili strategiju i dovodićemo samo domaće fudbalere. Ne verujem da će igrači iz Evropske unije uskoro dobiti status domaćih igrača. Ako je ranije bio argument da veći broj stranaca ugrožava prostor za srpske igrače, nema logike da se to sada menja. Nama su sada domaći igrači nosioci igre i tako će ostati”.

Otkrio je jednu lepu vest za navijače Crvene zvezde.

“Nijedan od igrača koji čine kostur tima nije na prodaju! I tu se ne radi o ceni. Nećemo ni pričati sa zainteresovaim klubovima. Katai, Ivanić, Borjan, Sanogo, Ben, Milunović...Oni su nam neophodni za kvalifikacije i ovde se priča na tu temu završava”.

 Jasno je da Crvena zvezda očekuje prihod od prodaje bonusa.

“Veljko Nikolić, Željko Gavrić i Njegoš Petrović mogu da idu u slučaju dobre ponude, ali to ne znači u startu da će otići pre završetka kvalifikacija. Od njihovih transfera moramo da se izdržavamo. Omladinska škola treba da proizvodi igrače od kojih će Zvezda funkcionisati. Oni u ovom trenutku možda nisu spremni da zbog mladosti donesu sportski rezultat u Evropi kojem težimo, jer će detalji i iskustvo odlučivati u kvalifikacijama. Ja bih voleo da svi oni ostanu u klubu još dve-tri godine, ali od čega će Zvezda da živi?”.

Na “Marakani” razmatraju opcije za triling talentovanih klinaca.

“Za Nikolića, Gavrića i Petrovića imamo konkretne ponude, ali ne želim da pričam o imenima klubova, jer mi to u Zvezdi nikad nismo radili dok se ne završe transferi. Videćemo kako će se stvari odvijati”.

Morao je da se dotakne ono o čemu zvezdaška javnost priča svaki dan

“Transferi Dragovića i Prijovića nisu gotova stvar, a stav Zvezde je da ne komentarišemo ništa što ne moramo dok se ne završi posao”.

O Kolarvu je isto bio zakopčan.

“Imamo odilična rešenja na svih 11 pozicija, a svaki kvalitetan igrač je dobrodošao. Na levom beku imamo Rodića, a tu je kao zamena i Gobeljić”.

Crvena zvezda pokušava da produži ugovor sa Nemanjom Milunovićem. Neizvestan je status Dijega Falčinelija.

“Nadam se da će Milunović produžiti ugovor. Potreban je Crvenoj zvezdi. Odličan je igrač, dobar momak, nadam se da neće biti problema. Mi ćemo učiniti sve što je sa naše strane da Milunović ostane. Što se tiče Falćinelija, videćemo kada se završi sezona 25. maja, pa ćemo preseći i doneti odluku”.


tagovi

Zvezdan TerzićDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara