Navijači Saragose (©Reuters)
Navijači Saragose (©Reuters)

Teški dani na Romaredi, Saragosi preti selidba u treću ligu

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.01.21. | 11:44

Osvajač evropskog trofeja, Kupa kupova, pred gostovanje Logronjesa na pretposlednjem mestu Segunde

Kriza Saragose traje godinama, a čini se da bi kulminacije mogla da se dogodi ove sezone. Tim sa Romarede, šestostruki osvajač Kupa Španije, pobednik Kupa kupova, mogao bi da ispadne u treći rang španskog fudbala. Nešto slično se prošle godine dogodilo Deportivo La Korunji, koja je od prvaka Španije i polufinaliste Lige šampiona došla u situaciju da sada mora da igra u trećoj ligi.

Saragosa je prošle sezone do finiša prvenstva u drugoj ligi Španije bila kandidat za Primeru. Činilo se da ne može da joj izmakne povratak u najviši rang, ali je ekipa sa Romarede je letos očajno odigrala poslednjih desetak kola, a onda ni u baražu nije uspela se plasira u elitu.

Izabrane vesti

Ove sezone borba za opstanak ne gine izabranicima trenera Huana Ignasija Martineza. Posle 20. kola samo 17 bodova na kontu, četiri pobede i tek 21. mesto u drugoj ligi Španije. Nagoveštaj boljih dana su četiri boda u poslednja dva kola, pa se lakše diše pred dolazak Logronjesa u prvom meču 21. kola Segunde. Saragosa je ispala i iz Kupa kralja prošle nedelje porazom od Alkorkona (1:2).

Sportski direktor nekadašnjeg člana španske elite Migel Toresilja najavio je da će ovog meseca stići nekoliko pojačanja, ali prvo moraju da se reše usluga igrača koji nisu ispunila očekivanja. Domaćin će biti jači za oporavljenog Adrijana Gonzalesa. Prvi strelac Saragose ove sezone je Kolumbijac Huanđo Narvaez sa pet golova.

Gosti iz Logronja su u sredini tabele. Imali su krizu prošlog meseca, tri poraza u nizu, ali su onda osvojili četiri boda u prethodna dva kola.

U vrhu strelaca španske Segunde su dvojica nekadašnjih napadač Partizana. Uroš Đurđević iz Sporting Hihona je na drugom mestu sa 10 golova, dva manje od najubojitijeg napadača šampionata, Raula de Tomasa iz Espanjola, dok je Nigerijac Umar Sadik postigao devet golova za Almeriju.

Prvi meč 21. kola Segunde možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

SaragosaŠpanijaŠpanija 2Segunda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara