Idealnih 11 sedmog kola Mozzart Bet Superlige
Idealnih 11 sedmog kola Mozzart Bet Superlige

Tim 7. kola Mozzart Bet Superlige: Samčovićeva čuda na golu, Đorđević na baterije i driblinzi Bojice Nikčevića

Vreme čitanja: 5min | uto. 23.08.22. | 11:52

Povratak Nišlija u idealnih 11, po dvojicu predstavnika dali TSC i Novi Pazar…

Što se tiče odlaganja utakmica – sa tim bi trebalo da je završeno, pa ćemo već od naredne nedelje večite beogradske rivale i njihove protivnike gledati i vikendom, a ne samo u Evropi. Njihov izostanak u sedmom kolu Mozzart Bet Superlige dao je priliku ostalima da se nametnu, što su u pojedinim klubovima oberučke prihvatili, pa je idealnoj postavi prvenstva ove nedelje Radnički iz Niša poklonio trojicu, a Novi Pazar i TSC po dvojicu fudbaleri.

Tu su i igrači Mladosti iz Lučana, Voždovca,. Vojvodine, te Radničkog iz Kragujevca, ali da ne dužimo previše krenimo redom.

Izabrane vesti

ŽELJKO SAMČOVIČ (Mladost Lučani) 7: Jeste Milan Bojović dao taj gol za 1:1, jeste crveni karton za Veljka Simića značajno olakšao posao gostima da se neporaženi vrate iz Novog Sada, ali ne bi bilo boda za Mladost da na golu nije imala Željka Samčovića. Na gol 19-godišnjeg tinejdžera iz Kragujevca šutirano je čak 22 puta, a on je prema podacima statističke platforme Comparisonator upisao šest odbrana, jednu manje od Alekse Milojevića iz novosadske Mladosti. Ali Milojević je doživeo debakl u Bačkoj Topoli, dok je Mladost uzela bod favorizovanoj Vojvodini pošto je Samčović blistao kod udaraca Simića, Topića, Kabića, Jamkama i zasluženo poneo epitet igrača utakmice.

MARKO MIJAILOVIĆ (Voždovac) 6,5: Navikli smo da hvalimo njegovog starijeg brata Srđana iz Čukaričkog, ali nas je na utakmici protiv Kolubare na komplimente primorao i Marko Mijailović. Štoper koji se u Voždovcu privikao na poziciju desnog beka uporno je probijao po boku, demonstrirao sposobnost da se ponavlja u napadu – imao čak i tri šuta, te pet dodira sa loptom u protivničkom kaznenom prostoru – a na kraju je asistirao Milošu Pantoviću za pobedničko gol Zmajeva u 81. minutu utakmice.

SLOBODAN RUBEŽIĆ (Novi Pazar) 6,5: Polako, ali sigurno se izdvaja kao jedan od najdominantijih štopera u Mozzart Bet Superligi. Debitovao u timu kola prošle nedelje, sada se samo potvrdio. Imao deset vazdušnih duela, pokupio tri lopte na protivničkoj polovini terena – najviše među centralnim bekovima u ovom kolu – i bio jedan od najzaslužnijih za četvrtu uzastopnu pobedu Novog Pazara, koji mimo svih očekivanja ovu nedelju provodi na petom mestu na tabeli. Niko to nije očekivao.

BAZIL JAMKAM (Radnički Niš) 6,5: Saša Mrkić je shvatio da mora nešto da menja u odbrani, zaigrao u formaciji sa trojicom štopera, a Bazil Jamkam se odlično snašao u ulozi centralnog. Istina, izuzev na početku meča Radnik nije bio preterano opasan po pljusku u Surdulici – taj utešni gol je pao kad je sve već bilo rešeno – ali Jamkam je svoje obavio na zadovoljavajući način, pa je prvo od trojice fudbalera Radničkog u ovonedeljnom timu kola Mozzart Bet Superlige.

STEFAN ĐORĐEVIĆ (Vojvodina) 6,5: Da nije bilo Željka Samčovića na golu Mladosti Stefan Đorđević bi bio igrač utakmice. Uvek ga gledamo kako neumorno trči sa jednog na drugi kraj terena, ali ovo je bila izvedba u nekoj drugoj dimenziji. Svega je tu bilo. I proturanja lopte protivniku kroz noge i centaršuteva i onog fenomenalnog uklizavanja kojim je verovatno sprečio siguran gol Đorđa Gordića. Kada je sa igračem manje trebalo nadomestiti deficit Đorođević je trčao za dvojicu. U većini statističkih kategorija na prvom mestu među levim bekovima. Najviše dobijenih ofanzivnih duela (4), najviše oduzetih lopti (11), najviše oduzetih na protivničkoj polovini terena (4)… Imao i devet prekinutih akcija protivnika, čak 12 uspešnih dodavanja u poslednjoj trećini terena…

ALEKSANDAR PEJOVIĆ (Radnički Niš) 7,5: Gol iz penala, asistencija i dva puta pogođen okvir gola. Istrpeo je kapiten Radničkog žestoke kritike ovog leta, ali je uz Nikolu Štulića bio najzaslužniji za prvu pobedu Nišlija posle okruglo 100 dana. Ima i statističke podatke da potkrepi dobru igru. Čak 20 pasova ka poslednjoj trećini terena, nijedan drugi centralni vezni nije imao toliko, sve skupa je saigračima podelio 50 lopti, opet broj jedan na svojoj poziciji, pride presekao sedam protivničkih naleta po čemu je samo Vošin Mirko Topić bio ispred.

MILOŠ VIDOVIĆ (Radnički 1923) 7: Deset godina je čekao Radnički čekao na pobedu nad Javorom i konačnu mu je uručio Miloš Vidović. Iskusni vezista je majstorski zahvatio povratnu loptu Milutina Vidosavljevića i lepoticom sa 16 metara pogodio za 1:0 Kragujevčana. Možda još bitnije: uradio je veliki posao u defanzivi i značajno pomogao da Javor ne postigne gol prvi put u poslednjih pet kola. Dobio je Vidović okruglo 10 vazdušnih duela – najviše među defanzivnim i centralnim veznima – još toliko duela u odbrani i zaključao prilaz golu domaćeg tima.

BOJICA NIKČEVIĆ (Novi Pazar) 7: Mitar Ergelaš i Andrija Majdevac su pogađali za golove, ali Bojica Nikčević je prisvojio desnu stranu terena i na njoj radio šta je hteo. Upisao je asistenciju, sedam puta krenuo u dribling i svih sedam puta prošao po čemu je ovog vikenda bio najuspešniji među krilnim fudbalerima. Imao i 12 uspešnih dodavanja u poslednju trećinu terena. Deluje da mu samopouzdanje raste kao kvasac i da bi mogao da ima zaista sjajnu jesenu pred sobom.

IFET ĐAKOVAC (TSC) 7: Dva gola iz pet šuteva, sedam driblinga, šest oduzetih lopti, tri na protivničkoj polovini terena, 49 uspešnih dodavanja, 12 u poslednju trećinu terena… Brinuli su se u Bačkoj Topoli kako će posle odlaska Mihajla Banjca u Rusiju i trebalo je Ifetu Đakovcu malo vremena da se namesti za ulogu igrača od koga sve kreće, ali čini se da se polako privikava. Igrači Mladosti ni lasom nisu mogli da ga uhvate, pa je Đakovac bio ozbiljan kandidat i za igrača kola.


SAŠA JOVANOVIĆ (TSC) 6,5: Usporila ga je povreda na kraju letnjih priprema, propustio je zbog uvodna dva kola, ali nije dugo bilo potrebno Saši Jovanović da uhvati priključak i počne da radi ono zbog čega je i došao u Bačku Topolu, a to je da pravi dar-mar na krilu. Protiv Mladosti je funkcionisalo vrlo dobro. Asistirao je za jedan gol, poslao saigračima tri takozvana ključna pasa, imao dva uspešna centaršuta, generalno bio sveprisutan u ofanzivnom delu igre…

NIKOLA ŠTULIĆ (Radnički Niš) 8: Dva gola iz dva šuta u okvih gola, uz to iznuđen penal i crveni karton za protivničkog fudbalera. Više teško da je i mogao da uradi. A trošio se Nikola Štulić i u defanzivi, vršio pritisak na protivničku odbranu, oduzeo dve lopte na Radnikovoj polovini terena, radio sve što jedan napadač treba da radi. Najbitnije – pogađao je, pa sada sa Milanom Bojovićem i Milanom Pavkovim deli prvo mesto na listi najboljih strelaca Mozzart Bet Superlige. Dobija na značaju kada se zna da je Radnički postigao devet golova, a Štulić čak pet. Jedina osmica u ovom kolu Mozzart Bet Superlige, tek četvrta u sezoni.




tagovi

Tim kola Mozzart Bet SuperligeStefan ĐorđevićŽeljko SamčovićSlobodan RubežićBazil JamkamMarko MijailovićAleksandar PejovićMarko VidovićBojica NikčevićIfet ĐakovacSaša JovanovićNikola Štulić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara