Projektovani tim Srbije za Mađarsku
Projektovani tim Srbije za Mađarsku

TIM SRBIJE ZA MAĐARSKU: Ne igraju ni Katai, Mitrović ni Kostić

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.11.20. | 21:12

Jović u napadu, šansa za Spajića

Evropsko prvenstvo je ostao pusti san, Liga nacija nije nikakva uteha, posebno kad je opstanak u Ligi B najviše čemu možemo da se nadamo. Ipak, samim fudbalerima dobar rezultat na gostovanju kod Mađarske barem malo bi pomogao da zaborave na razočaranje protiv Škotske, pa u Budimpešti neće istrčati sa belom zastavom. Ali neće istrčati ni u najjačem sastavu, jer selektor Ljubiša Tumbaković prema trenutnim informacijama neće moći da računa ne samo na kapitena Aleksandra Kolarova, već i na Aleksandra Kataija, Aleksandra Mitrovića i Filipa Kotića.

Katai je zbog povrede primicača ostao u Beogradu, zdravstvenih problema ima i Aleksandar Mitrović, pa je posle gola na stadionu “Rajko Mitić“ za očekivati da mesto u špicu zauzme Luka Jović.

Izabrane vesti

Nagradu za dobro izdanje protiv Škotske trebalo bi da dobiju još dvojica rezervista sa tog meča: Filip Mladenović i Uroš Spajić, dok je ostatak tima mnogo teže predvideti, jer će posle beogradskih 120 minuta nekome biti potreban i oporavak. Mada, posle šamara na Topčiderskom brdu samim igračima je dobar rezultat najpotrebniji, a pride bi uz poraz ili remi, u kombinaciji sa pobedom Turske nad Rusijom, meč poslednjeg kola izgubio svaki značaj, jer bismo već pali u Ligu C.

Sudeći prema onome što smo videli u oktobru rotacije bi mogle da počnu već na gol liniji, ali kako je meč sa Mađarskom sada bitniji od onog sa Rusijom u poslednjem kolu ipak očekujemo Predraga Rajkovića pre nego Marka Dmitrovića. Tim pre jer je Tumbaković u razgovoru sa mađarskim novinarima - jer srpskih nema u Budimpešti pa im nije bilo omogućeno da postavljaju pitanja - rekao da za razliku od prvog meča sada neće biti toliko promena.

Kad je odbrana u pitanju, Stefan Mitrović bi trebalo da bude spreman, mada nije mogao da završi meč sa Škotskom, pa bi trebalo da čini poslednju liniju sa Nikolom Milenkovićem i pomenutim Spajićem.

Ispred, Nemanja Gudelj ima snage za dva meča u razmaku od četiri dana, očekuje se da zaigra u tandemu sa Nemanjom Maksimovićem, koji je uostalom bio uz selektora na konferenciji za novinare u Budimpešti. Pitanje je koliko je fit Darko Lazović nakon što je 120 minuta jurio za Endijem Robertsonom, ali se očekuje da sa njim krenemo. Tu su opcije i Mijat Gaćinović pre svih, možda bi priliku da upiše debi mogla da bude uručena Lazaru Ranđeloviću, mada je on klasično krilo, a ne ofanzivni bek, i teško da će početi. Levo, Mladenović, zaslužio je, Filip Kostić svakako nije u konkurenciji, takav je dogovor postignut sa Ajntrahtom još pre Škotske, jer je on u poslednjih mesec dana odigrao samo tri minuta za klub.

Možda i najveće dileme oko ofanzivnih vezista, Dušan Tadić je odigrao 120 minuta protiv Škotske, ali je u odsustvu Kolarova kapiten pa bi trebalo da bude na terenu, Sergej Milinković Savić je odmorniji, on je zamenjen već u 59. minutu, bliže protivničkom golu u Torinu igra i Saša Lukić, ali teško da ćemo ga u toj ulozi gledati u Budimpešti, Nemanja Radonjić u ovom sistemu baš i nema mesta kao starter... Dakle, ipak Tadić i Sergej.

TIM SRBIJE ZA MAĐARSKU: Dmitrović – Milenković, S. Mitrović, Spajić – Lazović, Maksimović, Gudelj, Mladenović – Tadić, Milinković Savić – Jović.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara