Tite ©Reuters
Tite ©Reuters

Tite se ne seća Piksija kao igrača, ali se seća našeg fudbala: Uvek lepo za oko i težnja ka spektaklu

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.04.22. | 08:22

Brazilski selektor nije do sada pratio mnogo Evropljane, ali se uskoro baca na posao

(Od specijalnog izveštača Mozzart sporta iz Dohe)

Posle četiri godine, brazilski selektor Tite će opet morati da osveži pamćenje i dobro se informiše o reprezentaciji Srbije. Selesao i Orlovi su opet u istoj mundijalskoj grupi. Plus je tu ponovo i Švajcarska. Malo je reći da su svi bili začuđeni kako su stari znanci opet spojili u istoj grupi.

Izabrane vesti

Poput našeg selektora Dragana Stojkovića, tako je i brazilski strateg Tite šaljivo prokomentarisao žreb u Dohi.

"Prva reakcija kad sam video Srbiju – o Bože, hoćemo li i Kostariku da izvučemo opet? Moglo je i to da se desi... Šalu na stranu, prve reakcije su uvek - konačno imamo imena. Hajde da što pre dobijemo što više materijala, analiza o protivnicima i da se bacimo na posao. Već imamo dosta materijala, ali sada treba više da se udubimo. Istina, već smo se sastajali sa njima", rekao je Tite medijima posle žreba.

Na pitanje Mozzart Sporta, da li se seća Dragana Stojkovića kao igrača, zbunio se, ali je i pošteno priznao.

"Hm... Da li je igrao u Barseloni? Onda ne... Vaš fudbal je uvek bio okrenut spektaklu i lepoj igri sa malo dugih lopti. Biće to velika utakmica za nas. Kao i ona pre četiri godine kada smo igrali dobar i dopadljiv fudbal".

Koliko ste upoznati sa kvalitetima rivala u grupi?

"Nisam mnogo gledao evropski fudbal jer sam bio fokusiran na južnoameričke kvalifikacije. Ali je naš tehnički deo stručnog štaba gledao evropske reprezentacije i sada ćemo krenuti da proučavamo timove".

Imali ste poteškoća sa Evropljanima, jer se niste susretali s njima (kvalifikacije, pripreme)...

"Zaista je teško pružiti neki razuman odgovor. Da li će nama biti teško ili će Evropljanima biti teško jer se ne sastaju sa Argentinom, Ekvadorom, Urugvajem..."

Prva utakmica je protiv Srbije, druga protiv Švajcarske. To je razlika u odnosu na Rusiju pre četiri godine.

"Ovo je potpuno novo poglavlje, imamo još devet meseci do Mundijala, da se konsolidujemo i pokažemo da je ekipa evoluirala i dokažemo naš kvalitet, da svi fudbaleri budu u najboljoj formi tada. Možda se navijačima ne čini tako, ali mnogo je tu faktora, od medicinskih pregleda, fizičke spreme, mnogo razgovora između stručnog štaba, igrača, sa klubovima... Videćemo".

Da li će odbrana biti presudna u ovoj grupi, protiv Srbije i Švakcarske?

"Ne verujem u jaku odbranu ili jak napad. Verujem u ravnotežu, sistem, veliki posed lopte. To donosi pobedu. Imaćemo poteškoća u ovoj grupi".

Da li su Brazil i Argentina favoriti za titulu u Kataru?

"Veoma je teško govoriti o tome, kad nam je ostalo devet meseci još do Mundijala. Ja ću uporno ponavljati da moramo da radimo i rastemo kako bismo bili najbolji kada dođe ključni trenutak. Argentina i Brazil su sigurno među favoritima, Ekvador može da iznenadi kvalitetom i fizičkom snagom, ali imamo još devet meseci i svi znamo koliko je to".

Otkud godinama Brazilu takvi talenti?

"To je posao od 45 godina, sakupljanje talenata iz selekcija do 15, 17, 19, 21 godina. Imali smo tu neverovatne igrače koje smo stalno integrisali u prvi tim. Glavni cilj je bio da dođu do prvog tima, a znamo težinu koju nosi taj dres...", zaključio je Tite.


tagovi

TiteDragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara