Kvinsi Promes (©Shutterstock)
Kvinsi Promes (©Shutterstock)

Titula je izgubljena, ali ne i Liga šampiona

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.05.21. | 12:11

Spartak u okviru 29. kola ruske Premijer lige gostuje Arsenalu u Tuli, a trijumfom bi pretekao drugoplasiranu Lokomotivu

Ostavio je Zenit ekipu moskovskog Spartaka bez titule, kojoj se potajno nadao tim sa Otkritije arene, ali je u isto vreme učinio i uslugu sastavu Domenika Tedeska. Razmontiravši Lokomotivu Marka Nikolića, Zenit je trasirao put Spartaku do drugog mesta. Da bi se crveno-beli vratili na poziciju koju su dugo držali, moraće sa gostovanja Arsenalu iz Tule (15.30) da se vrate sa celim plenom.

Pitanje šampiona rešeno je u Rusiji, tim iz Sankt peterburga prigrlio je osmu titulu, a treću vezanu i sada mirno pomsatra rvanje moskovskih rivala za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Težak udarac pretrpela je juče Lokomotiva od Zenita (6:1), a posebno teško poraz bi mogao da joj padne ako Spartak trijumfuje i smeni je sa druge pozicije.

Izabrane vesti

15.30: (5,20) Arsenal Tula (3,70) Spartak (1,70)

Neočekivano je Spartak dobio poklon priliku koju ne sme da propusti. Vratio se u život posle dva poraza (od Lokomotive i Ufe), sam se pobrinuo da eliminiše CSKA iz bitke za Ligu šampiona pobedom u grdaskom derbiju (1:0), u prošlom kolu. A, sada ima priliku da dođe u najbolju poziciju pred dva kola odluke.

Sve oči biće uprte u napadački trio Aleksandar Sobolev – Džordan Larson – Ezekijel Ponse. Zbirno je pomenuta trojka postigla 34 od Spartakovih 50 ligaških pogodaka. Dok su udarne napadačke igle crveno-belih tresle mreže, Spartak je bio u trci za titulu. Onoga trenutka kada su napadači zakazali, sve je palo u vodu. Spartak protiv Lokomotive i Ufe nije uspeo ni da zatrese mrežu, bio je inferioran.

Očekuju na Otkritije areni da eksplodira Kvinsi Promes, ali Holanđanin nikako ne uspeva da pronađe onu golgetersku formu koja ga je krasila tokom prvog mandata u Spartaku. Samo dva puta pronašao je put do gola u ruskoj Premijer ligi, a bez gola je više od mesec dana.

Arsenal Tula bori se za opstanak, svaki bod joj je bitan kako ne bi skliznula u drugi rang direktno, već dobila šansu da kroz baraž ostane deo elite. Goran čaušić i drugovi su pobedama nad Krasnodarom i Tambovim zadržali glavu iznad vode, a duel sa Spartakom za Tulu dolazi posle poraza od Rostova.

Ukrstili su koplja Spartak i Tula početkom sezone, crveno-beli su u Moskvi slavili sa 2:1, a lepe uspomene nose i sa prethodnog gostovanja Arsenalu, kada je, takođe, bio uspešan. Trijumfovao je Spartak sa 3:2, a domaćin je oba gola postigao u nadoknadi drugog poluvremena.

RUSIJA - 28. KOLO

Subota

Rotor - Ahmat 1:0 (0:0)

/Šetkin 23/

Rubin - Dinamo Moskva 2:0 (0:0)

/Despotović 15, Hvan In Bom 80/

CSKA – Ufa 1:1 (0:0)

/Čalov 71 – Mrzljak 66/

Krasnodar - Soči 1:3 (0:1)

/Stotski 59 - Noboa 6, 94, Zabolotni 85/

Nedelja

Himki - Ural 1:0 (1:0)

/Konate 10/

Rostov - Tambov 2:0 (0:0)

/Polož 70, Hašimoto 78/

Zenit - Lokomotiva Moskva 6:1 (3:0)

/Dzjuba 19, 51, Azmun 39, 45+3pen, 46, Malkom 67 - Kamano 56/

Ponedeljak

15.30: (5,20) Arsenal Tula (3,70) Spartak (1,70)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Spartak MoskvaArsenal TulaRusijaRusija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara