Sa prošlog meča Porta i Brage (©Reuters)
Sa prošlog meča Porta i Brage (©Reuters)

Titula u magli, kup nadohvat ruke

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.03.21. | 14:15

Porto dočekuje Bragu u revanš meču finala najmasovnijeg takmičenja u Portugaliji. Prvi okršaj završen sa 1:1

Titula je u magli - ili bolje reći - nema je na vidiku, dok je kup nadohvat ruke. To je Portova priča ove sezone, u kojoj deluje da neće imati mogućnosti da odbrani tron Primeire, ali je na pragu da i ove godine bude najbolji u najmasovnijem takmičenju u zemlji omeđenoj Španijom. Poslednja prepreka do finala kupa je Braga, koja na Dragao stiže na revanš posle 1:1 u Kamenolomu pre skoro mesec dana (21.15).

Zmajevi se nadaju trećem uzastopnom finalu, dok se Arsenalisti u borbi za ovaj pehar nisu našli od 2016. godine, kada su na penale pobedili baš Porto i osvojili drug kup u istoriji. Ipak, veći motiv da se osvete puleni Serža Konseisaa imaju u činjenici da su prethodnog vikenda pali na treće mesto na tabeli Primeire, a da je upravo Braga stigla na vicešampionsku poziciju.

Izabrane vesti

21.15

(1,85) Porto (3,45) Braga (4,00)

Porto je igrao derbi sa liderom Sportingom, u kojem je imao savršenu priliku da smanji zaostatak od 10 bodova, ali nije uspeo u toj nameri. Duel je okončan remijem bez golova, a Zmajevi su daleko od pomisli da mogu do lovorika. Drugačija je situacija u kupu, u kojem je timu sa Dragaa preostalo da sačuva rezultat koji već ima. Bilo je 1:1 u prvom duelu, međutim Porto je bio tako blizu pobedi. Vodio je pogotkom Taremija gotovo čitav susret, pre nego što je ta prednost izbrisana u 12. minutu sudijske nadoknade kada je Franseržo izjednačio. U međuvremenu, Zmajevi su imali i dva igrača manje usled isključenja Uribea i Dijaza, ali ovaj tandem je u kombinaciji za susret posle izdržavanja suspenzije.

Braga je, pomenuli smo, najviše profitirala remijem Porta i Sportinga, pomerivši se na drugo mesto zahvaljujući pobedi nad Nasionalom od 2:1. Bio je to melem na ranu igrača

Karlosa Karvaljala, koji su tri dana ranije ispali iz Lige Evrope od Rome.

Arsenalisti se uzdaju i poslednju tradiciju. Na sedam poslednjih dvoboja sa Portom u svim takmičenjima Zmajevi su se radovali samo jednom, dok je po tri puta sudar završen remijem ili slavljem Brage.

Srpski reprezentativac Marko Grujić nalazi se u konkurenciji za meč, ali se očekuje da startuje sa klupe za rezervne igrače.

PORTUGALIJA, KUP - POLUFINALE (REVANŠ MEČEVI)

Sreda

21.15: (1,85) Porto (3,45) Braga (4,00) /prvi meč 1:1/

Četvrtak

21.15: (1,27) Benfika (5,00) Estoril (10,5) /prvi meč 3:1/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup PortugalijePortoBraga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara