Saul Njigez
Saul Njigez

To je to, Bajern kreće u juriš na Saula

Vreme čitanja: 4min | ned. 14.03.21. | 10:27

Atletiko se neće mnogo otimati...

Bajern iz Minhena ostaće u svega 12 meseci bez dvojice jedinstvenih igrača. Nakon dugo čekane evropske krune prošlog leta Tijago Alkantara krenuo je put Enfilda u potrazi za novim izazovima, a njegovim (izlaznim) putem uskoro će i David Alaba. Doduše iz drugačijih pobuda - tragajući za boljim primanjima. Znali su čelnici bavarskog velikana da se za takva dva igrača zamene ne nalaze tek tako, pa se nisu ni zanosili da će stizati "glava za glavu". Ne, strpljenje ume da bude ključ uspeha na fudbalskom tržištu i Bajernu bi ono i te kako moglo da se isplati.

Karl Hajnc Rumenige i Braco Salihamidžić tokom time su uspeli da ugovore dolazak jednog od najperspektivnijih štopera na svetu - Dajo Upamekano - i mada se za njega po karakteristikama ne može reći da dolazi da odmeni Alabu (više upada kao zamena za Džeroma Boatenga), nema sumnje da su u Zebener Štrase napravili veliki posao. E sad, drugi aranžamn takvog kalibra mogao bi uskoro da bude sklopljen. Španci javljaju, brojni nemački mediji prenose: Bajern je stupio u kontakt sa Atletiko Madridom i time započeo misiju zvanu Saul Njigez (26)!

Izabrane vesti

I kao što Upamekano nije kopija Davida Alaba ni Saul nije isti Tijago Alkantara. Ali ako na tržišti postoji nešto što sliči - onda je to to. Takav stav imaju u Minhenu i na taj način još jednom potvrđuju koliko im je važno da u timu imaju igrača Tijagovih karakteristika.

Neko će možda reći da je Bajern uspeo neočekivano lako da "preboli" Alkantarin odlazak, da su Jozua Kimih i Leon Gorecka "kliknuli" i formirali novu supersilu u srcu terena, međutim nema nikakve sumnje da je Bavarcima za neka buduća nadigravanja sa najvećim rivalima u Ligi šampiona (Mančester Siti, Pari Sen Žermen, Real Madrid, Barselona, Liverpul) neophodan kreativac Tijagovih kvaliteta. Ili makar neko sličan. Videlo se to prošlog leta u Lisabonu kada je upravo Španac pravi razliku i bio ključni faktor Bajernovih uspeha.

U krajnjem slučaju, klub koji iz sezone u sezonu jurca na tri fronta mora da ima "dubinu rostera" za takve poduhvate. A nije teško zaključiti da je Bajern neće imati kada kofere spakuju Havi Martinez, David Alaba, Daglas Kosta, Džerom Boateng. Možda čak i Marko Roka i Korentan Toliso.

Naposletku, s još jednim centralnim veznim igračem top klase Hansi Flik bi dobio neke nove opcije i mogućnosti da kombinuje, kao kada je u Lisabonu Kimiha vraćao na desnog beka umesto povređenog Benžamana Pavara. Tada su parnjaci na sredini bili Tijago i Gorecka, pokazavši se kao odličan spoj.

AS piše kako Saulova želja da napusti Madrid nije sporna, jer njegov status kod Dijega Simeonea više nije dobar kao u nekim prethodnim sezonama. Markos Ljorente i Koke redovniji su u startnoj postavi, a nameće se i sve bolji Toma Lemar, podvlači madridski dnevnik pa u prilog tome sabira minute i utakmice: ukupno 1.887 minuta, iliti 58 odsto vremena provedenog na terenu, samo 21 start i čak devet puta zamenjen.

I to nije sve. Saulu su ljudi iz uprave obećali povećanje plate još pre pandemije. Do pregovora još nije došlo i sve su manje šanse da će doći u novonastaloj situaciji. Tako bi to mogao da bude još jedan ozbiljan faktor što govori u prilog mogućem transferu.

Atletiko, doduše, ima veoma dobar pregovarački potencijal. Podsetimo, Saul Njigez je 2017. godine potpisao ugovor na čak devet godina, tom prilikom ubačena je otkupna klauzula postavljena na 150.000.000 evra, ali i pored svega toga AS tvrdi da postoji velika mogućnost za realizaciju posla. I još dodaje kako bi Rohiblankosi prihvatili ponudu u regionu 35-50 miliona evra?!

Saul ima 26 godina, u naponu je snage i da bi se vratio u nacionalni tim za koji je poslednji put igrao još u jesen 2019. mora da bude redovan u svom timu. A kod Dijega Simeonea to očito neće biti. Za njegovo "zdravlje" prethodnih meseci raspitivali su se i Barselona i Mančester Siti, međutim niko do sada nije bio konkretan kao Bajern.

Možda i zbog toga što su Saulov potencijal na svojoj koži najbolje osetili baš Bavarci. Bilo je to u Ligi šampiona 2016. godine, kada je španski vezista postigao onaj čuveni pogodak. Solo akcija pored kompletne odbrane i majstorska realizacija...

Saul i Bajern - uopšte ne zvuči loše.


tagovi

Saul Njigezletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara