Toni het-trikom kupio mesto u reprezentaciji, Sančo i dalje u nemilosti Sautgejta, nema ni Rašforda

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.09.22. | 16:03

Dajer dobio poziv posle dve godine

Dugo je čekao Geret Sautgejt, davao šansu drugima i preskakao Ajvana Tonija. Više nije mogao da se pravi da ne vidi šta sve može i čini napadač Brentforda u Premijer ligi. Ne posle het-trika Lidsu za 28 minuta. Ovoga puta nije ostao nem, pozvao je Ajvana Tonija za mečeve sa Italijom i Nemačkom u Ligi nacija. 

Od početka protekle sezone postigao je Toni 17 golova za Brentford i upisao šest asistencija. Kada se period suzi i granica postavi na januar ove godine brojke su još impresivnije: tresao je mreže u Premijer ligi 13 puta. Nije imao izbora Geret Sautgejt, pozvao je napadača koga je Jamajka prošle godine pokušavala da ubedi da igra za zemlju svojih predaka. Plan je propao, igraće za Englesku. 

Izabrane vesti

Ajvan Toni više nije u “nemilosti” selektora Gordog albiona, ali Džejdon Sančo - jeste. Izostavljen je sa spiska, iako je znatno podigao nivo igara otkako je na klupi Mančester junajteda seo Erik ten Hag. Nepunih godinu dana nije igrao za reprezentaciju, još od 9. oktobra minule godine kada je učestvovao u trijumfu nad Andorom (5:0).  

Neće ga biti u državnom timu preko godinu dana, a u septembarskom “prozoru” na okupljanju Engleske neće se pojaviti ni Markus Rašford. Za razliku od Džejdona Sanča ne voljom selektora. Rašford se povredio protiv Arsenala, kada je pobedu Crvenih đavola (3:1) potpisao sa dva gola i još se nije oporavio. Propustio je meč sa Real Sosijedadom u Ligi Evrope, a ne nalazi se ni među igračima koji konkurišu za večerašnju utakmicu sa Šerifom u Tiraspolju.  

Geret Sautgejt je posle dve godine odlučio da pozove Erika Dajera, povratak Totenhemovog veziste je, uz izostavljanje Sanča, jedno od većih iznenađenja.  

Na spisku Engleza se nalaze - Golmani: Din Henderson (Notingem Forest), Nik Poup (Njukasl), Aron Ramzdejl (Arsenal);

Defanzivci: Trent Aleksander Arnold (Liverpul), Ben Čilvel (Čelsi), Konor Kodi (Everton), Hari Megvajer (Mančester Junajted), Luk Šo (Mančester Junajted), Erik Dajer (Totenhem), Ris Džejms (Čelsi), Džon Stons (Mančester Siti), Fikajo Tomori (Milan), Mark Guehi (Kristal Palas), Kiran Tripije (Njukasl), Kajl Voker (Mančester Siti);

Vezisti: Džud Belingem (Dortmund), Mejson Maunt (Čelsi), Kalvin Filips (Mančester Siti), Deklan Rajs (Vest Hem), Džejms Vord Prauz (Sautempton);

Napadači: Tami Ejbraham (Roma), Džerod Bouven (Vest Hem), Fil Foden (Mančester Siti), Džek Griliš (Mančester Siti), Hari Kejn (Totenhem), Bukajo Saka (Arsenal), Rahim Sterling (Čelsi), Ajvan Toni (Brentford).



tagovi

reprezentacija EngleskeGaret SautgejtMarkus RašfordDžejdon SančoErik DajerAjvan Toni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara